Kumpuoja hoppas upprepa målsuccén

Han gjorde fem mål senast och är inte främmande för att kunna göra det igen i kväll. ”Varför inte?”, säger Siriusanfallaren Markus Kumpuoja.

Besvikelsen efter 8–7-förlusten borta mot Vetlanda har inte riktigt lagt sig än för Sirius Markus Kumpuoja. Uppsalalaget ledde länge men blev till slut utan poäng.

– Vi gjorde ändå en bra match och det hade varit skönt med poäng men vi gav bort lite och spelade inte i 90 minuter, säger Kumpuoja.

Men Kumpuoja visade klass och gjorde alltså fem mål på egen hand och var dessutom nära ett sjätte i matchens absoluta slutskede.

– Det var en sådan dag när allting gick in. Nästan i alla fall. Men inte den sista hörnan som stannade på mållinjen, säger han.

Kan du göra fem mål igen?

– Jag har sagt det tidigare, jag har aldrig haft så bra form som nu, så varför inte?

Vad beror den fina formen på?

– Det är många saker. Jag har förbättrat allt. Som mat och sömn. Och så har jag tränat annorlunda, jag har tränat mycket styrka i benen till exempel. Det är så mycket som jag har gjort rätt det här året, säger nyförvärvet från Hammarby.

Hittills har Kumpuoja producerat 14 mål och elva assist. Det gör honom till sjua i elitseriens poängliga efter spelare som till exempel Christoffer Edlund, Erik Pettersson och Daniel Berlin.

Sirius har vunnit blott tre matcher den här säsongen men slog kvällens motståndare Tillberga på bortaplan och får ses som favoriter på Studenternas. Segern över Hammarby på bortaplan och insatsen i Vetlanda senast är bara ett par exempel på att laget kan göra riktigt bra prestationer. Tillberga förlorade med hela 10–4 i derbyt mot serieledande VSK på annandagen och har inte vunnit sedan den 14 november.

– Men det blir ingen enkel match, det kommer att krävas ett jättejobb. De måste också ha poäng för att undvika kval, säger Kumpuoja som ännu inte givit upp hoppet om att ha fyra lag bakom sig. Samtidigt är han realist.

– Vi kör på, samtidigt handlar det mest om att utvecklas som lag, att göra framsteg. Jag vill ju själv i alla fall slippa kval, men får vi spela det är det ingen katastrof, säger den finske landslagsmannen.

Just nu ligger Sirius sju poäng och 23 mål i målskillnad efter Broberg/Söderhamn som ligger närmast ovanför kvalstrecket. Med elva matcher kvar att spela finns såklart chansen även om det blir tufft. Men fortsätter Kumpuoja vräka in mål som senast så …

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×