”Krysset är alltid ledigt”

Två matcher är avklarade och imorgon väntar nykomlingarna Örebro borta. Vi passade på att ställa några frågor till Johan Eriksson för att ta reda på hur han ser på inledningen och vad han har för förväntningar på fortsättningen av serien.

• Namn: Johan Eriksson
• Tröja nr: 16
• Moderklubb: Hagunda IF
• Spelar med: Fatpipe G-bow 27

Hej Johan. Poäng hemma mot Falun i premiären och förlust mot Dalen borta igår. Hur ser du på inledningen av säsongen?

Helt okej. Godkänt mot Falun där jag tycker att vi borde ha avgjort i sudden. I bortamatchen mot Dalen bör vi vara mer effektiva när vi väl får läge att göra mål.

Från läktarplats kändes det som om ni spelade med mer fart i matchen mot Falun. Vad ser du som de största skillnaderna mellan de två första matcherna?

Det blir bra fart i matcherna mot Falun – de spelar med ett högt tempo som passar oss och vi vill i år spela med fart. I Dalen-matchen så blir det mycket hawaiispel och vi har mycket mer dippar i matchen där vi inte är noggranna i spelet.

Imorgon är det dags för Örebro borta? Hur går tankarna inför den matchen?

Jämn och tuff match. Örebro vill dra ner på tempot för att sedan sätta fart när det väl är dags att spela upp bollen. Det gäller att vi är med från start och självklart är det vinst som gäller.

Vad tror du generellt om årets säsong? Var i tabellen hittar vi Sirius när sista matchen i grundserien är spelad?

Vi har ett sikte att hamna bland topp 8 och ta oss till slutspel. Jag tror att vi hamnar på 6:e plats.

Förra året fick vi ju bevittna några härliga ”my move” från spelare i herrlaget. Bland annat visade du själv upp en fantastisk förmåga att hitta krysset… Har du övat in något nytt inför den här säsongen eller är det fortfarande krysset som gäller?

Inget nytt ännu, men vi får väl se vad som händer. Krysset är alltid ledigt!

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×