KLART: Rönnqvist klar för nästa säsong

Sirius har gjort klart med den 20-åriga mittfältaren Oscar Rönnqvist: ”Det känns väldigt bra! För min del var det ett lätt beslut då jag känt länge att jag vill spela kvar i Sirius och fortsätta resan här”, säger Oscar Rönnqvist.
Oscar Rönnqvist tillhör den unga generation som just etablerat sig som elitseriespelare. Han har gått den långa vägen i Sirius ungdomsverksamhet från Bandykul där han började som fyraåring och tränades av gamla Siriusspelare som Göran Angesten (1960- och 70-tal) och pappa Patrik Rönnqvist (1990-tal). Efter tre säsonger i Elitserien fortsätter nu resan i Sirius.

– Jag har varit inställd på spel i Sirius hela tiden och har inte övervägt andra alternativ. Jag tror att min utveckling kommer att ske bäst i Sirius just nu, säger Oscar Rönnqvist.

Han har stora förhoppningar inför den nya säsongen.

– Det är klart att det beror på vilket lag vi får ihop. Det blir en yngre trupp, lite mer oerfaren. Men vi är hungriga och Esa är säkert rätt person att utveckla oss, säger Oscar Rönnqvist.

Att Esa Määttä nu är klar som tränare är inspirerande tycker Oscar.

– Han är entusiastisk och verkar ha stort engagemang. Man blir väldigt taggad. Det känns inspirerande att få chansen att utvecklas individuellt och bidra ännu mer till laget, säger Oscar Rönnqvist.

Sirius har fostrat många spelare som nu är i början av deras elitkarriär.

– Nu är vi ett helt gäng som följts åt och spelat ihop länge; David Thorén, Nisse Bergström och Anton Andersson. Ludvig Jonasson, målvakten, har jag spelat med hela livet. Sen fyller det på underifrån med Samuel Heeger och Oscar Qvist som är ett par år yngre än oss, säger Oscar Rönnqvist.

I morgon kommer Esa Määttä över och samlar hela laget. Sen blir det gemensam träning fredag till söndag med upplägg av den individuella sommarträningen. Just nu tränar Oscar varje dag. Det blir mycket styrketräning i IFU arena och fram mot sommaren drar han igång med konditionsträningen.

– Träningsförhållandena är fantastiska. Där ligger Sirius verkligen i framkant. Vi har bra is inomhus i Relitahallen och bra lokaler för fysträning och gym i IFU-arena intill, säger Oscar Rönnqvist.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×