KLART: Qvist klar för ännu en säsong

Sirius har gjort klart med 18-åriga försvaren Oscar Qvist: ”Han har gjort det otroligt bra”, säger Sirius sportchef Kristofer Ekdahl.
Oscar Qvist tog inför förra säsongen klivet upp i A-laget och gjorde 22 framträdanden i Elitserien under säsongen 17/18.

– Med tanke på Oscars debutsäsong i A-laget förra säsongen känns det jättebra. Han fick mycket speltid under sin premiärsäsong i Elitserien och han spelade även med U20 som tog sig till semifinal så han har gjort det otroligt bra, säger Kristofer Ekdahl.

Kontraktet är skrivet på två säsonger.

– Jag tycker det känns bra, det ska bli väldigt spännande och roligt att inleda nästa säsong då jag tror det kommer bli väldigt mycket nytt gentemot förra säsongen, säger Oscar Qvist.

Den unga försvarstalangen är tacksam för chansen han fick, och som han tog, under debutsäsongen.

– Jag är väldigt nöjd med min säsong och jag tycker att jag har haft en väldigt bra utveckling och att jag har utvecklats väldigt mycket den gångna säsongen. Så jag är väldigt glad att jag fick det förtroendet jag fick förra säsongen, säger Oscar Qvist.

Sirius får i Oscar en spelare som ger allt enligt Sirius sportchef Kristofer Ekdahl.

– Oscar är en spelare från våra egna led vilket gör det hela än roligare. Han är en spelare som ger allt och lite till på isen, stark i kroppen så det känns när man möter honom. Under Esa Määttäs ledning kommande säsong kommer vi få se Oscar ta ännu större kliv, säger Kristofer Ekdahl.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×