KLART: Heinonen stannar i Sirius

Det är nu klart att 22-årige anfallaren Jimi Heinonen blir kvar i Sirius: ”Jag trivs väldigt bra i Uppsala och i Sirius”, säger Jimi Heinonen.
Ytterligare en pusselbit är lagd i lagbygget inför nästa säsong. Sirius har sedan tidigare gjort klart med Markus Kumpuoja, Teemu Määttä, Oscar Rönnqvist, Oscar Qvist och så nu även Jimi Heinonen.

– Jag tycker att Sirius är rätt klubb och att Uppsala är ett bra ställe för mig att ta nästa steg, säger Jimi Heinonen.

Nyheten om vem som skulle bli ny tränare i Sirius togs emot med stor glädje av Jimi.

– Jag blev väldigt taggad när jag hörde att Esa (Määttä) skulle bli ny tränare, säger Jimi Heinonen.

Redan i P17-landslaget var Esa Määttä tränare åt Jimi och när Jimi sedan som 18-åring lämnade moderklubben WP35 i Varkaus för spel i Botnia var det för att återigen ha Esa Määttä som tränare. Nu återförenas de i Sirius.

– Det är pga. honom som jag kom till Helsingfors och Botnia och det är även tack vare honom som jag nu spelar i Sverige. Jag tror att han är precis den typ av tränare Sirius behöver just nu, säger Jimi Heinonen.

Jimi gjorde under sin debutsäsong i Sirius och i Elitserien 6 mål och 4 assist på 24 matcher.

– Det gick upp och ned förra säsongen. Jag visste att det kunde bli en utmaning, säger Jimi Heinonen som trots språksvårigheter trivs bra i laget och i staden.

– Det är inte lätt att flytta till ett annat land och komma till en helt ny liga och förening. Jag trivs väldigt bra i Uppsala och i Sirius och jag tycker det har fungerat överraskande bra. Självklart har jag mycket att jobba med när det kommer till språket och även spelmässigt, säger Jimi Heinonen.

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×