Kjellsson spikade igen när Sirius slog TB Västerås

Inte nog med att Sirius målvakt Henrik Kjellsson spikade igen helt och hållet under kvällens träningsmatch, han spelade även fram till Teemu Määttäs 3-0-mål: ”Haha, det är alltid kul när någon lyckas sätta den när man kastat fram till ett friläge”, säger Henrik Kjellsson.

Sirius vann kvällens träningsmatch mot TB Västerås med 3-0, mycket tack vare en stabil insats av Henrik Kjellsson i Sirius mål.

– Det var en ganska komfortabel match där laget gav mig bra lägen och bra förutsättningar att vara bra. Vi gör en helt okej match i övrigt med några fina kombinationer i offensiven och stabilt bakåt, säger Henrik Kjellsson.

Det var en tillknäppt första halvlek där Sirius till slut fick med sig en 1-0-ledning in till pausvilan, det efter mål på en straffretur av Tobias Andersson i den 43:e matchminuten.

Den andra halvleken bjöd på ytterligare två Siriusmål. 2-0 genom Jakob Jenefeldt och sedan 3-0 genom Teemu Määttä. Den sistnämnda serverades ett friläge av matchens lirare – han mellan Siriustolparna.

– Formen känns på uppåtgående. Det är en bit kvar till mitt max men det är fortfarande ganska långt kvar till premiären så jag hinner vässa på lite detaljer, men överlag är jag där jag vill vara just nu, säger Henrik Kjellsson.

På söndag spelas den sista träningsmatchen innan World Cup i Sandviken. Då står det ryska laget Baikal Energy för motståndet.

– Det brukar väl bli ganska mycket köra när man möter ryska lag så vi får ett bra test inför World Cup där vi möter liknande motstånd. Är vi bra i deffen kommer vi kunna få fina omställningslägen. Vi går som alltid för seger, säger Henrik Kjellsson.

Sirius Bandy – TB Västerås 3-0 (1-0)
Målskyttar i Sirius: Tobias Andersson, Jakob Jenefeldt, Teemu Määttä

Johnny Helmersson

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×