Kapten Eriksson inför Sirius – Dalen

”Vi behöver höja oss rejält från Örebromatchen, speciellt med inställningen. Vi kan inte tro att bara för ett lag ligger under oss i serien så blir det en lätt match. Vi måste vara där 100%.” Det säger Johan Eriksson inför lördagens match mot Dalen i IFU Arena.

Hej Johan. Tre poäng i senaste matchen hemma mot Örebro, men inte en av era bästa insatser rent spelmässigt enligt David Ahlmark. Hur gick diskussionerna i omklädningsrummet efter matchen?

”Skönt att vi tar 3 poäng trots att vi hade en inställning som inte duger. Vi behöver höja oss mentalt och vi ska se till att det inte händer igen. Spelmässigt så var det bolltempot som uteblev och vi rättade in oss i det tempo som Örebro spelade och de passar inte oss.”

Sex vinster på de senaste sju matcherna – vad är de för hemliga vapen ni hittat?

”Vi har hittat stäm i både anfall och försvarsspelet. Sedan handlar det om hårt jobb som alla bidrar med som gör att vinsterna har rullat in.”

Är det några spelare som sticker ut lite extra eller är det snarare att ni fått ihop laget?

”Jakob Drews är verkligen i högform och bara sprutar in poäng, men sen jobbar hela laget för varandra och med det har vinsterna kommit.”

På lördag är det dags för Dalen hemma i IFU Arena. Hur går tankarna inför den matchen?

”Vi behöver höja oss rejält från Örebromatchen, speciellt med inställningen. Vi kan inte tro att bara för ett lag ligger under oss i serien så blir det en lätt match. Vi måste vara där 100%. Vi bör passa oss för Dalens kontringsspel. Sist de var på besök så var vi inte påslagna. De kontrade sönder oss.
Plockar vi bort den delen och att vi kommer upp i rätt nivå så ska vi se till att vinna matchen.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×