”Juniorverksamheten gav mig en bra grund”

”Kalmarsund är ett bra lag och det kommer bli en tuff match. Jag tycker vi har blivit bättre och bättre och vi kommer göra det som krävs för att vinna.” Det säger Anton Loklint inför söndagens match hemma mot serieledande Kalmarsund.


Hej Anton. Ni är i början på en process att bygga herrlaget och även sättet ni vill spela innebandy på och resultatmässigt har det ju varit lite tungt så här i inledningen.

”Tjena Niklas. Ja, vi har haft en tuff start på säsongen mot många bra lag som vi mött. Som du säger har vi påbörjat ett nytt lagbygge med många nya och unga spelare.”

Om man ser bortom slutresultaten – känns det ändå som att ni tar steg framåt rent prestationsmässigt?

”Jag tycker vår process går framåt och vi är på väg åt rätt håll. Jag tycker vi spelar bättre och bättre för varje match som vi spelar. Stefan och Jonas har gjort ett bra jobb med att få ihop oss som en grupp.”

Du kom själv upp till SSL under förra säsongen från vår herrjunior verksamhet och spelade några matcher. Hur stor skillnad var det att kliva in i år med den erfarenheten bakom sig?

”Första året fick jag känna på det tuffare tempot och närkamperna. Jag spelade inte så många matcher förra säsongen men fick känna på att det var tuffare träningar och att det krävdes mycket mer från en själv. Nu den här säsongen tycker jag att jag har fått mer erfarenhet av det tuffa spelet och förtroende från tränarna.”

Sirius har ju som målsättning att bygga så stor del av laget som möjligt med spelare från de egna leden. Om du tittar tillbaka på juniortiden i Sirius – känner du att det var en bra förberedelse för att spela i SSL.

”Juniorverksamheten gav mig absolut en bra grund. Vi hade bra träningar och bra tränare som utvecklade oss som spelare. Jag fick även möjlighet att träna med A-laget några gånger och det är riktigt roligt att det är några från juniorerna som är med och lirar med oss nu.”

På söndag möter ni serieledande Kalmarsund hemma i IFU Arena – vilka förväntningar har du på den matchen?

”Kalmarsund är ett bra lag och det kommer bli en tuff match. Jag tycker vi har blivit bättre och bättre och vi kommer göra det som krävs för att vinna.”

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×