Joonas Peuhkuri är nästa spelare att förlänga med Blåsvart

Under eftermiddagen blev det klart att mittfältaren Joonas Peuhkuri är klar för Sirius Bandy för kommande säsong. Avtalet är skrivet på ett år. Joonas kom till Sirius inför förra säsongen (2015/2016) och finländarens utvecklingskurva pekar rakt uppåt. Redaktionen har haft en liten pratstund med Joonas.

Vad känner du inför att representera IK Sirius Bandy säsongen 2016-2017?

– Det betyder mycket att få spela i ett sådant klassiskt lag som Sirius Bandy och inför våra fantastiska supportar. Det finns stora möjligheter att fortsätta utvecklas eftersom vi har så bra träningsförhållanden på Ultimate Performance/Actic och i Relitahallen, som alltid har bra is. Jag tycker också att vi har bra energi i laget och Olle som tränare driver och motiverar oss för att bli ännu bättre individuellt och framförallt att komma ihop som ett lag. Jag tycker att vi har en väldigt intressant säsong framför oss, berättar Joonas.

Hur ser du på säsongen som varit?

– Jag tycker att jag kom in i laget och spelet i Elitserien bättre och bättre ju längre säsongen gick. Jag fick mer speltid och med det ökat självförtroende, och jag tycker att jag avslutade säsongen bra. Jag är motiverad att visa att jag kan mera och det finns såklart saker jag kan utveckla och förbättra. Det är en stor skillnad mellan Elitserien och Finska ligan och nu vet jag vad som krävs för att lyckas här. Som mittfältare måste man hela tiden vara delaktig och spelbar. Jag tycker att jag har hyfsad bra skridskoåkning och skulle kunna använda den än mer för att utmana motståndarna, säger Joonas.

Huvudtränare Olle Gabrielsson berättar om varför IK Sirius Bandy valt att förlänga med Joonas och om finländarens egenskaper. 

– Joonas kom till Sverige förra året och det tar en tid att anpassa sig från finsk till svensk bandy. Jag tycker att Joonas tog stora kliv under året. I början av säsongen hittade han inte riktigt rätt i banan och kanske inte heller vågade ta tillräckligt stor plats. Ju längre säsongen gick desto mer plats tog Joonas, det hänger säkert mycket ihop med att språket också blev bättre. Joonas är otroligt träningsvillig och strävar hela tiden efter att bli bättre. Han vill träna hårt och jag tror och hoppas att hans utvecklingskurva fortsätter uppåt, säger Gabrielsson.

Sirius Bandy ser fram emot att fortsätta följa Joonas utveckling på isen, och kan med denna underskrift konstatera att 12 spelare är klara för kommande säsong.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×