John Barck inför derbyt Sirius-Storvreta

Varmt välkommen till Fyrishov den 25 februari 19:00!

Derbydags!

Varmt välkomna till årets match i Fyrishov, derbyt mot Storvreta. I höstas när vi mötte Storvreta ”borta” så blev det en stabil seger med 7-5 där Bobby gjorde debut och kom in som en räddande ängel och levererade direkt tillsammans med radarpartnern Billy.

Känslan i laget är på topp efter att vi har tagit några tunga skalper på bortaplan den senaste tiden. Vi har hittat tillbaka till grunderna och har ett större tålamod i vårt försvarsspel. Det är den stora skillnaden mot hur vi spelade i höstas samt att vi har ett gäng spelare som är i riktigt bra form och som levererar framåt.

Läget i tabellen för Sirius och Storvreta efter 23 spelade omgångar är att Storvreta spelar för att komma topp 4 samt att vi i Sirius slåss för att säkra ett nytt SSL-kontrakt.

Matchen mot Storvreta då? På pappret är Storvreta skyhöga favoriter men vi vet att i ett derby kan allt hända, det är bara att titta på hur höstens match slutade. Alla taggar till lite extra och ingen vill vika ner sig. Vi i Sirius kommer ge allt och vi vill visa att vi inte bara är bäst i Uppsala utan i hela Uppland.

Några spelare att hålla ett extra öga på: vår stabile målvakt Petter Nilsson, han har varit ruggigt bra och varit vår matchvinnare de senaste matcherna mot Falun och Karlstad. Titta gärna in vårt yrväder Calle BK, som har tagit stora kliv denna säsong och som är en modern back med bra fart och fin teknik. Sen kan man alltid kika lite extra på Billy och Bobby, bara för att de älskar att spela innebandy.

Jag har spelat en del derbyn mot Storvreta och dessa matcher är överlägset de roligaste och häftigaste matcherna under säsongen. Så hjälp till på läktaren och stötta oss, så ska vi ta 3 poäng.

Som vanligt har Café Sirius bakat, så gör ett besök där och köp någon god bakelse.

Stor och tung! /John Barck #8

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×