Joakim Olsson – månadens idrottsstjärna i januari

Idag stod det klart att vår egen Jocke Olsson utsetts till månadens idrottsstjärna i januari av UNTs läsare. Han kommer att ta emot priset på torget i Gränbystadens galleria klockan 14.00 imorgon fredag. Vi passade på att ställa några frågor.

Hej Jocke och grattis till utmärkelsen månadens idrottsstjärna! Antar att det känns bra att bli uppmärksammad?

Tusen tack. Självklart är det en stor ära och roligt att få ett så fint pris!

”Bakom mycket av den offensiva kraften står Joakim Olsson som klivit fram som lagets kanske viktigaste nyckelspelare”, skriver UNT i dagens tidning. Är det ett ansvar du gärna tar på dig?

Jag bidrar gärna med mina offensiva kunskaper – då är mitt spel som bäst. Släppa loss köra, det är min melodi! Men en stor anledning till att det gått bra är självklart kemin vi hittat i femman!

Det har blivit 38 poäng från din klubba så här långt. Hur skulle du sammanfatta säsongen för egen del?

Upp och ner. Stundtals bra men en hel del sekvenser av matcherna har jag tyvärr fallit ur. Men det gäller vara på tå när läget kommer och det känns som jag haft det tålamodet stora delar av året!

Och för laget som helhet?

Inledningen var svag! Vi har tagit oss samman och nu på slutet har vi lyckats vinna en del viktiga matcher även när vi inte spelat på topp. Det är starkt!

Det är sju matcher kvar i grundserien – känns det som om ni kan göra en spurt i tabellen?

Vi tar en match i taget men sista sju matcherna är viktiga i kampen mot båda strecken. En förlust och man riskerar att åka ur och en vinst kan betyda att kan gå till slutspel. Det är härligt med en så jämn serie, men min personliga känsla är att vi ökar några snäpp till nu!

//Nästa hemmamatch för Sirius herrar är söndag den 11 februari klockan 16.30 då man tar emot Jönköping.

Niklas Tell

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×