Jakob Jenefeldt klar för fler säsonger i Sirius Bandy

Jakob Jenefeldt kom till Sirius inför säsongen 2014/2015 från Kungälv och har sedan dess blivit en av Uppsalapublikens favoriter. Jakob har nu skrivit på för två nya år i klubben. Vi har pratat med Jakob för att höra om hur han trivs i Uppsala, valet att stanna i staden och hur han ser på framtiden i klubben.

Tidigare har vi gått ut med att både Markus Kumpuoja och Mattias Widen har skrivit på för fler säsonger i klubben. Nu står det alltså klart att Jakob Jenefeldt, vänsterhalven från Göteborg kommer tillhöra Sirius Bandy till och med 2017-2018, till att börja med.

Ta del av en intervju med Jakob Jenefeldt.

Du var aktuell för flertalet andra föreningar. Vad fick dig att välja att stanna i Uppsala och Sirius Bandy?

–Det känns jättebra här, det är en helhet som gör att allt blir riktigt bra. Jag trivs bra i staden, jag trivs bra på jobbet och jag trivs bra i laget. Det skulle vara kul att få göra något bra med Sirius efter två ganska speciella säsonger, av flera anledningar, framför allt på grund av de ekonomiska svårigheterna föregående säsongen. Det skulle vara kul om vi lycka göra något bra, vilket jag tror det vi komma göra. Trodde jag inte det skulle jag inte stanna här, säger Jakob med ett skratt. Hela föreningen har tagit stora kliv senaste året och man har en bra plan på hur man ska fortsätta bli bättre. Det känns även bra att tränarstaben får nästa säsong är klar såhär pass tidigare, det är en stor fördel, fortsätter Jenefeldt.

Mats Söderman, huvudtränare för Sirius Bandy är mycket glad över att Jakob har valt att stanna i Sirius.

–Vi har jobbat med att få kontinuitet, i det perspektivet är han en väldigt viktig byggsten. Han är en av de framträdande spelarna i vår trupp och mycket av vårt spel kretsar kring honom. Han har en otroligt fin klubbteknik och är vass på luftspelet. Det är otroligt glädjande att han väljer att förlänga med Sirius Bandy, säger Mats.

Vad är det vi gör bra som får spelarna att välja Sirius Bandy?

–Det vi har gjort bra är hela den organisatoriska delen och hämtat oss från föregående säsongens turbulens. Vi har framtidstro och vi bygger något som blir starkare och starkare. På sikt kommer klubben bli riktigt bra, och det är redan mycket stabilare än vad det var för ett år sedan. Många i organisationen jobbar hårt för att det ska bli bra, vilket märks på flera håll. Jag tror även många trivs bra i Uppsala med utbildning och jobb. Vi kan även erbjuda fina träningsmöjligheter för både fys och is med Relitahallen, Ultimate Performance och Actic. En riktigt bra miljö för en elitspelare, helt enkelt. Trots frånvaron av sportsliga resultat har vi harmoni i gruppen. Det är kul att skapa något tillsammans och bygga något riktigt bra. Vi gör det här tillsammans allihop, spelare, ledare, ungdomssidan, alla arbetande på kontoret, nere på arenan, ideellt arbetande med olika projekt och för att inte tala om Västra Sidan, avslutar Söderman.

Om vi blickar tillbaka på den gångna säsongen, hur vill du sammanfatta det som har varit hittills?

–Det har varit som det har varit på grund av många saker. Jag hoppas kunna prestera mycket bättre framöver. Det har varit ett tufft år och vi har inte haft något flyt. Jag hoppas både vi som lag och jag själv kommer vara bättre framöver. Vi har potential som vi inte alls har fått ut än känner jag, säger Jakob.

Det är enbart tre omgångar kvar när serien drar igång efter VM uppehållet, hur laddar ni upp inför slutspurten av serien?

–Jag ser det som tre matcher att förbereda oss inför kvalet. Det är visserligen olika matcher jämfört med vad vi kommer spela i kvalet givetvis, men Gripenmatchen senast var en bra värdemätare inför kvalet. Vi ska nöta på det spelet vi vill spela i kvalet så att vi kommer dit så förberedda som möjligt. Resultatet blir inte så avgörande dessa tre matcher, utan det gäller att förbereda oss som sagt. På så vis är det väldigt viktiga matcher för oss, även om resultaten är mindre betydande. Det är absolut inte aktuellt att bara invänta kvalet, vi ska göra det så bra som möjligt, men på ett smart vis, säger Jenefeldt.

Det kommer bli kvalspel även denna säsong, hur gör ni för att prestera som bra som möjligt där och säkra fortsatt elitseriespel säsongen 2016/2017?

–I grunden har vi ett spel där vi försöker driva en hel del spel, även när vi möter bättre motstånd. Det känns tryggare att gå in i ett kval med det i åtanke. Vi hade kunnat backa hem och enbart gå på kontringar när vi möter de bättre lagen, men vi har valt en annan väg. Det handlar om att hålla nerverna i styr i kvalet, mycket står på spel, men samtidigt är det roliga matcher. Det ska bli kul med viktiga matcher igen. Vi vet dock inte vilka vi möter i kvalet än, så det är svårt att uttrycka sig om kvalet än. Jag hoppas det inte blir lika spännande som förra säsongen. Även om det var kul när det var klart förra året, säger Jacob med ett leende.

Ni vann senast matchen, då ni mötte Gripen Trollhättan hemma på Studenternas IP. Hur viktigt var den segern inför VM uppehållet? 

–Det var skönt att få vinna igen, och framför allt att få med sig en seger in i det långa uppehållet som vi nu befinner oss i. Det gav energi till gruppen, säger Jakob.

Slutligen, vill du säga något till föreningens alla spelare, ledare och supportrar? 

–Till lagkamraterna, nu är det bara att sätta bläcket på pappret. I övrigt ser jag fram emot dessa två år och jag tror det kan bli väldigt bra. Jag hoppas vi blir så bra så att publiken börjar komma tillbaka och fylla på läktarna. Med goda resultat är det nog möjligt, avslutar Jakob Jenefeldt.

Sirius Bandy ser fram emot att fortsättningsvis få nöjet att se Jakob Jenefeldt i den blåsvarta tröjan.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×