”Jag tycker inte att resultaten speglar prestationerna”

”Det känns naturligtvis oerhört inspirerande att få börja mot ett av seriens bästa lag. En utmaning som vi ser fram emot.” Det säger Niclas Kruse, som nu kliver in som tränare vid sidan av Niklas Johansson och Tobias Svensson, inför lördagens match mot KAIS Mora hemma i IFU Arena.

Hej Niclas. Det blev precis klart att du kliver in som en av tränarna för vårt damlag i SSL, vid sidan av Niklas och Tobias. Var det lätt att tacka ja?

Det var en del saker som behövde lösas och diskuteras på hemmaplan innan jag tackade ja. Intresset var dock omedelbart när Peter/Sara ringde mig och ställde frågan.

Hur ser din egen innebandybakgrund ut?

Efter avslutad hockeykarriär spelade jag själv innebandy fram till 2005 därefter tog tränarsysslan fart. Började med att träna IBK Roslagen P:99 och därefter även seniorlaget. Har varit förbundskapten för distriktslaget under 3 år P98 och P99 i P:15 och sedan P99 i P:16. Därefter tog jag huvudtränarsysslan i Rasbo IK under 1 säsong. Senaste säsongen tog jag det lite lugnare och hjälpte till i yngsta sonens lag för att trappa ned helt till denna säsong av olika orsaker. Nu när Peter ringde och jag har deltagit på min första träning kände jag hur mycket jag saknat detta och det skall bli väldigt roligt.

Laget har haft en riktigt tuff säsong så här långt, vilket syns i tabellen. Vad är det framförallt du vill bidra med?

Ja, jag har ju följt resultaten och sett någon match och jag tycker inte att resultaten speglar prestationerna. Jag kommer att dela med mig av mina egna erfarenheter och tillsammans med Niklas och Tobias ska jag försöka få igenom några av mina idéer för att få till någon form av förändring. Jag kommer även att driva på i båset för att tjejerna hela tiden skall vara på tå.

Hur kommer fördelningen mellan dig, Niklas och Tobias se ut under våren – fokuserar ni på olika delar?

Det är väl inte helt klarlagt hur det kommer att fungera på match riktigt ännu men jag tänker att Niklas och Tobias vill att jag skall komma in och bidra redan från början, vilket också är min ambition. Nu under veckan kommer vi att diskutera hur vi vill ha det under match så tar vi det vidare därifrån.

Har du hunnit vara med på några träningar än och vilken bild har du av laget?

Jag har bara varit med på en träning och det är svårt att skaffa sig en helhetsbild på enbart det. Jag upplevde dock att det finns mycket kvalitet och det skall vi ju naturligtvis ta tillvara på och även förädla. Det känns som en glad och homogen grupp med tjejer som verkligen vill utvecklas och då finns ju även potentialen till förbättring och klättring i tabellen.

På lördag är det dags för match hemma mot KAIS Mora – hur går dina tankar inför den matchen?

Det känns naturligtvis oerhört inspirerande att få börja mot ett av seriens bästa lag. En utmaning som vi ser fram emot. Tankarna kring matchen är att vi skall göra ett bra jobb under veckan och komma väl förberedda, slipa på lite detaljer som gör att vi tar oss dit vi vill. Jag har även förhoppningar om att det kommer en del publik. Då kommer det att kunna bli en trevlig lördag – speciellt om vi får sätta in 3 poäng på tabellkontot!

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×