Ingen skräll i Lidköping

Sirius åkte till Lidköping i hopp om att skrälla till sig poäng. De svenska mästarna blev dock för svåra och det var hemmapubliken som fick fira med sina handklappor efter slutsignalen. Sirius förlorade till sist med 9-1 (3-0).

Sirius ställdes inför säsongens på förhand kanske tuffaste uppgift när det var dags för match borta mot Villa Lidköping under onsdagskvällen.

Det var Villa som inledde matchen med mest bollinnehav och i den femte minuten sattes Erik Persson på sitt första prov när han mycket skickligt fick upp en hand på ett hårt hörnavslut.

Det var också Villa som anföll mest men Blåsvart var inte ofarliga utan nära att hitta fram med finurliga passningar ett par gånger om i den sista tredjedelen men i den 13:e minuten var det ändå hemmalaget som tog ledningen när William Arvidsson fick till en bra träff på en hörna.

I den 20:e minuten utökade Villa sedan till 2-0 på en snabb kontring efter ett fint Siriusanfall. Villas målvakt Jesper Thimfors fångade Jimi Heinonens skott och snabbt kastade ut bollen igen vilket snabbt ledde till ett mål åt andra hållet.

3-0 kom sedan två minuter senare genom ännu en omställning som följde efter en Siriushörna där Blåsvart inte fick till något avslut på returen.

Resten av halvleken spelades klart utan vare sig mål eller någon bländande bandy. Villa verkade nöjda med sin 3-0-ledning och lät nu Sirius hantera bollen i längre perioder. Vare sig Villas försök till kontringar vid Sirius bolltapp eller Sirius lite längre anfallsförsök resulterade dock i några riktigt heta målchanser och resultatet från minut 22 stod sig halvleken ut.

Efter paus var det återigen Villa som började anfalla precis som man också gjorde i början av den första halvleken och 4-0 kom i den 55:e minuten genom Johan Esplund som klappade till från utkanten av straffområdet

Sirius var därefter nära att reducera några minuter senare när Ted Haraldsson dribblade sig igenom motståndarförsvaret, höll i bollen och försökte finta ner Thimfors i motståndarmålet. Målvakten lyckades ändå stå upp och när Haraldssons avslut kom fick han upp en hand och räddade bollen.

5-0 kom i den 66:e minuten när tre Siriusspelare lyckades ramla inom några sekunders marginal. Villa ställde om när den Siriusspelare som skulle ta emot en passning ramlade och när Johan Esplund sedan fick upp farten ramlade ytterligare två spelare i Siriusförsvaret. Villaspelaren kunde då ostört ta sig in i straffområdet och placera in bollen.

Minuten därefter reducerade Sirius till sist och målet var ett finskt samarbete mellan Teemu Määttä och Jimi Heinonen. Määttä gjorde ett par dragningar innan han hittade fram till Heinonen framför mål. Heinonen gjorde inget misstag när fick tid på sig i straffområdet och placerade in 5-1-målet.

Efter en jämn kvart där Sirius skapade ett par halvchanser avgjorde sedan Villa matchen definitivt med två snabba mål i minut 81 och 82 när Sirius släppte till två skottlägen från ungefär samma yta i straffområdet. I den 87:e minuten blev resultatet sedan 8-1 när Albin Thomsen i hemmalaget dribblade sig igenom och satte bollen bakom Erik Persson.

Matchens sista mål föll sedan i den 90:e minuten när Villa spelade sig fram i straffområdet och satte 9-1. Det blev alltså inget resultat som Sirius hoppades på den här kvällen i Villa Lidköpings hall och Sirius får satsa på att komma igen när det snart är dags för match igen.

Nästa elitseriematch spelas på Studenternas när Edsbyn kommer på besök på söndag. Matchen startar klassisk bandytid 13.15.