Ingen oro – trots ny förlust

Sirius åkte på andra raka förlusten borta mot Pixbo. Ändå var det ett steg framåt om man ska tro tränaren David Ahlmark efter tre gjorda och sju insläppta mål i Mölnlycke.

Senast hemma mot Linköping blev det förlust med 3–10. Detta följdes upp med 3–7 borta mot ett annat topplag, Pixbo, i en match som spelmässigt var jämnare än vad siffrorna visade.

– Jag tycker att det här var ett steg i rätt riktning. Vi skapade tillräckligt mycket i den här matchen för att vinna, men var inte tillräckligt effektiva framåt. Fler än Johan Eriksson måste kliva fram om vi ska ta poäng borta mot Pixbo, säger David Ahlmark som nickar instämmande när UNT nämner Billy Nilsson och Peter Berlin som inte fick skyttet att stämma.

Hur kan du som tränare påverka effektiviteten?

– Visst kan det handla om självförtroende och tajming. Vi kan också träna mer på avslut, men det handlar lika mycket om att jobba på och att fortsätta med det. Vi har ändå chanser.

Ett avgörande skede i matchen var när hemmalaget gick från 2–1 till 4–1 på mindre än en minut en bit in på den andra perioden mellan tidsnoteringarna 6,44 (Daniel Calebsson) och 7,39 (Jens Milesson).

– Vi pös ihop där och lät de få skjuta in två skott utifrån. Sedan tycker jag utvisningen vi fick i slutet på den andra perioden (Christoffer Gustafsson) var horribel (ett numerärt överläge som Pixbo gjorde 5–2 i). Om det var utvisning borde i alla fall vi ha fått en liknande när Erik Svenson fick en klubba på sig i den tredje perioden, fortsätter Ahlmark.

Inför slutperioden var således ställningen 5–2 till Pixbo – och Sirius lyckades aldrig komma nära. Johan Eriksson var en i Sirius som försökte och stod för två av målen. Han reducerade visserligen till 3–6 på ett rappt skott mitt framför en duktig Jon Hedlund i Pixbomålet när klockan stod på 10,47. Men mer poängkänning än så fick aldrig Uppsalalaget trots ett bra tryck i spel fem mot fyra kort efter reduceringen där Dan Johansson hade ett par fräsande skott.

– Jag tycker inte att vi var så mycket sämre än Pixbo. Det som skilde oss åt var att vi inte lyckades sätta våra chanser, säger Johan Eriksson.

Du som har spelat i klubben i många år, hur orolig är du med tanke på de senaste resultaten?

– Inte ett dugg. Det är många matcher kvar att spela och om vi bara får ordning på effektiviteten så kommer vi att klara av vår målsättning att ta oss till slutspel.

David Ahlmark på samma fråga:

– Varför ska jag vara orolig? Det är ju kul det som vi håller på med. Ni ser vi fram emot nästa match mot Warberg, säger han.

Gustaf Andersson, UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×