Inför Västerås-Sirius 2015-11-15

Onsdagens seger har nu sjunkit in, laget har tränat torsdag-lördag och är nu redo för dagens bortamatch mot Västerås i ABB Arena. Redaktionen har pratat med Mats Söderman och lyssnat in känslan i laget inför dagens tuffa möte mot de grönvita regerande mästarna.

–Vi ser fram emot ett tuff och inspirerande utmaning mot mästarna. Vi är fast beslutna att göra en bra prestation, säger Mats. Vi ska spela med stort mod, våga mycket och försöka slå ur underläge, då VSK är favoriter denna match. Vi ska gå ut och köra för full maskin direkt från start, avslutar Söderman.

Den stora skillnaden i laguppställningen från senast är att Henrik Kjelsson börjar i målet, istället för Gustav Holmgren, som i morgon är reservmålvakt. Daniel Bärneskär och Mattias Widén dras med skador och kommer troligtvis inte med till spel. Jonas Eklund som spelade i försvaret från 15:e minuten i senaste matchen och gjorde det mycket bra, spelar vänsterback från start, då Daniel skadade knäet förra matchen.

Vi har pratat med Jonas inför dagens match. Berätta om din och lagets insats senaste matchen?

–Jag gjorde det jag skulle. Jag tyckte jag tog min roll ganska bra och gjorde varken mer eller mindre än vad jag ska. Framför allt gjorde vi som lag det vi skulle.

Idag spelar du från start, hur är det jämför med att hoppa in mitt i matchen?

–Det är mycket enklare och tryggare att spela från start. Man kommer in uppvärmd, har en bättre känsla i kroppen och är i ett lite annat mindset, än om man sitter på bänken och följer matchen, för att plötsligt kastas in i spel vid en skada.

Junioren David Thorén som även han gjorde en mycket stark insats senast (1+1) får fortsatt förtroende i morgondagens match. I dagens trupp är Tobias Engstrand med, som precis som Jonas Eklund och Gustav Holmgren är förstaårssenior, direkt sprungna från Sirius ungdomsled.

Avslag, idag söndagen den 15/11, mot Västerås på bortaplan (ABB Arena) kl 15.00. Vi önskar blåsvart lycka till. Följ matchen på UNT:s direktrapport eller på Elitrapport.

Nästa hemmamatch är 18/11 mot Broberg Söderhamn, en match som även sänds på Bandypuls livetjänst. Varmt välkomna till Studenternas IP.

Vi vill fortsatt även passa på att välkomna er alla till matchen Sirius-Vetlanda på Studenternas IP fredag 11/12 kl 19.00. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning och njut av tradition intill Fyrisån. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×