INFÖR TRÄNINGSMATCHEN SIRIUS – AIK

Dags för ännu en träningsmatch. Sirius gästas under söndagen av AIK. Avslag sker kl. 12:45 i Relitahallen.

Sirius – AIK
Söndag 4 oktober 12:45, Relitahallen (spelas utan publik).

Truppstatus

Nils Bergström är inte aktuell för spel pga. skada.
Sune Gustafsson är inte aktuell för spel pga. sjukdom.

Spaningar

> AIK förlorade i säsongspremiären mot Västerås med 6-4.

> Spelare som Erik Pettersson, Johan Esplund, Daniel Andersson och Linus Pettersson med flera har värvats inför denna säsong.

> Spelande tränaren Andreas Bergwall basar över laget tillsammans med Magnus Muhrén.

Esa Määttä inför matchen:

– Vi valde att kontakta AIK när Vänersborg lämnade återbud till träningsmatchen. Som tur var kunde de just det här datumet. AIK är ett lag som väcker starka känslor hos många men för oss i laget är det en härligt utmaning. Vi kommer möta ett riktigt topplag med många stora stjärnor. Det kommer bli en helt annan typ av match än vad det hade varit mot Vänersborg. Tittar man på AIK:s trupp så förstår man varför.

Den senaste veckan har vi tränat enligt vår plan. Vi jobbar med sådana saker som vi vill ha med i vårt spel. Vid sidan av har vi snackat lite mer än vanligt för att förstå varandra ännu bättre på planen. Jag tror att ju bättre vi vet hur var och en tänker desto enklare och snabbare kommer det bli att hitta ett gemensamt sätt att spela.

Det känns bra att spela matcher igen, alla spelare är säkert sugna på att spela och få testa på olika saker under matchen. Vårt matchprogram fram till premiären ser riktigt bra ut. Det är regelbundna matcher och vi möter olika typer av lag. Vi kommer inte att toppa formen på nåt sätt inför matcherna utan vi kommer köra enligt planeringen där matcherna är del av vår träningsplan. I vissa matcher kommer vi att vara lite trötta redan innan match men det gör inget för vi vet det redan nu. Det kommer bli sådana perioder under serien så det är bra att träna på det och förbereda sig.

Tyvärr är Nisse (Bergström) inte tillgänglig för spel än. Han själv skulle väl vilja spela men det är inte en bra ide. Det är synd för vi behöver Nisse med hans lite oberäkneliga sätt att agera på planen. Sedan har Sune blivit sjuk och han kan tyvärr inte vara med. Sune har verkligen kommit igång med sitt liberospel och det skulle ha varit kul att se honom mot AIK:s stjärnanfallare.


Truppen
4. Jimi Heinonen
6. Teemu Määttä
9. Matteus Liw
10. Ted Bergström
12. Oscar Qvist
13. Anton Andersson (MV)
15. Jerker Ortman
16. Ludvig Jonasson (MV)
20. Kalle Mårtensson
21. Marcus Mårtensson
23. William Liw
39. Arvid Tapper
61. Ted Haraldsson
66. David Thorén
88. Samuel Heeger

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×