Inför Sirius – Hammarby

Oscar Rönnqvist har varit blåsvart så länge han stått på ett par skridskor. I a-laget gör han nu sin fjärde säsong och ser fram emot en het torsdagsmatch mot Hammarby på Studan.
Oscar! Var tisdagens match mot Edsbyn (förlust med 4-9 på bortaplan) ett fall framåt jämfört med överkörningarna vi åkt på mot andra förmodade topplag?

– Absolut! Första 20 minuterna spelar vi jämnt med Edsbyn och vi spelar bra stora delar av matchen. Vi måste täppa igen defensiven för hela laget och försöka släppa in lite mindre mål bara.

Bajen på Studan är en match som många ser fram emot då den har en viss derbykaraktär. Delar du den känslan?

– Att möta Hammarby är alltid kul. Det är ett anfallande lag med mycket fart och kraft. Förhoppningsvis kommer det många supportrar från båda lagen.

I år är ni många i a-truppen som kommer från egna led och själv har du varit i Sirius sedan du var fyra år och började i bandykul. Hur ser du på att många i årets trupp gått hela vägen i blåsvart?

– Vi har haft fantastiskt duktiga ledare hela vägen från bandyskolan till a-laget vilket är den främst bidragande faktorn till detta. Dem vill jag ge en stor eloge till för det arbete de lagt ned under alla dessa ungdomsår. Hur många elitspelare vi fått fram är kvittot på deras framgångsrika ledarskap.

Vi önskar Oscar och resten av laget lycka till mot Hammarby. Avslag sker klockan 19.00 på Studenternas IP.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×