Inför Sirius – Edsbyns IF

En superinsats som innebar en fin seger med 8-4 mot Hammarby i fredags. Idag väntar en härlig utmaning i form av hemmamatch mot svenska mästarna Edsbyn.
Kanske gladast av alla efter vinsten mot Bajen var du, Markus Kumpuoja. Hur skönt var det?
– Vi har vunnit 3 av 4 matcher på Zinken sedan jag flyttade till Uppsala men nu kändes det extra skönt att göra det med det här gänget. Vi har utvecklat vårat spel under säsongen och när man spelar bra så får man med sig såna här vinster emellanåt. Det är är ett tecken på att vi har tagit kliv framåt under säsongen.
Vad är din analys av varför ni tagit de här kliven?
– Vi tränar hårt på varje träning. Vi försöker att ha hög kvalité på allt vi gör på isen så att vi kan prestera så bra som möjligt på matcherna också. Man ser att många har tagit några kliv framåt på det senaste, inte minst våra målvakter, men som lag så har vi blivit bättre. Vi har också ett lag som är väldigt bra tränade så vi orkar kämpa och slita 90 minuter och vi gör det tillsammans och för varandra, vilket är jätteviktigt.
Är det svårt att ladda om till dagens match efter en sådan urladdning som den på Zinken?
– Nej! Man är ännu sugen på att möta mästarna Edsbyn för att se om vi kan hänga med dem också. Det är en utmaning nu för oss att varje match kunna prestera och höja vår lägstanivå. Det är inte nu vi ska känna oss nöjda. Vi kör på!
IK Sirius – Edsbyns IF, söndag 6 december, 14.00, Studenternas IP

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×