Inför Sirius – Bollnäs GIF

Omgång tre och hälsingarna i Bollnäs GIF kommer på besök till Studan. Redaktionen lät sportchef Kristofer Ekdahl lägga ut texten inför matchen.
Nu när säsongen är igång, din första hela som sportchef; hur ser dina arbetsuppgifter ut?
– I en förening i allmänhet och på elitnivå i synnerhet är det otroligt mycket som måste fungera för att ”maskinen” ska rulla. Min primära uppgift just nu är att se till att laget har de bästa förutsättningarna för att utföra sin uppgift. Det är alltifrån att kolla varför klubbor inte har levererats till att förhandla kostnader med en rysk lagledare via Facebook, fräscha upp omklädningsrum och vara synlig på matcher och träningar. Det är otroligt mycket som händer i kulisserna som kanske inte syns utåt men är av allra största vikt. Väldigt varierande och lärorikt men naturligtvis även utmanande och frustrerande emellanåt, som i vilket yrke som helst.

Hur ser du från din horisont på de två inledande Elitseriematcherna?
– Premiär är ju alltid premiär och man vet aldrig riktigt hur ett lag reagerar när det verkligen gäller. Vi gjorde en helt ok första halvlek och en väldigt bra början av andra. När Victor blev skadad så fick vi en läxa i hur man som lag kan reagera på denna typ av händelser. Det blev i mina ögon onödigt spännande och vi borde aldrig ha hamnat i den sitsen vi gjorde på slutet. Nu slutade det med en seger vilket grabbarna verkligen förtjänar, sett över hela matchen var det klart rättvist. Matchen mot Västerås borta är ju en rätt tuff uppgift för alla lag. Västerås är tunga att möta och de nöter på i 90 minuter. Vi har sagt att ska vi ha en chans mot de förmodade topplagen måste vi kriga, kämpa och slita i 90 minuter plus tillägg för att ha en chans. Vi gjorde detta i World Cup mot Edsbyn och det vet vi ju hur det gick. En match kan ju få olika förutsättningar beroende på hur den utformar sig. Västerås har 2-0 och vi har ett friläge för reducering och missar, i nästa minut har vi istället 3-0 mot oss. Hade vi gjort mål där är jag övertygad om att matchen hade fått ett annat ansikte.

Bollnäs väntar nu, ett lag som för ovanlighetens skull de senaste åren inte är tippade bland de allra främsta. Hur går dina tankar inför matchen?
– Bollnäs har väl inte riktigt nått upp till förväntningarna de senaste säsongerna. Dock är de ett väldigt bra bandylag med tonvis av rutin men de har precis som vi en ny tränare och det tar ju lite tid att vänja sig. Nu kommer de från knapp förlust mot Sandviken och är säkert revanschsugna. Bollnäs är naturligtvis favoriter i denna match men vi har vår plan klar och som jag nämnde här ovan, om vi gör det vi sagt och krigar, kämpar och sliter så är det många som kommer få det tufft mot oss vinter.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×