Inför säsongens första hemmamatcher

Isen i Relitahallen ligger klar och Sirius har under veckan gjort sina första träningspass på fullstor is. Till veckoslutet spelas säsongens två första träningsmatcher i Relitahallen, och tufft motstånd väntar.

På fredagseftermiddagen väntar match mot det finska A-landslaget, som samlat ihop truppen för träningsmatcher i Sverige. En tidig förberedelse inför VM i Uljanovsk/Dimitrovgrad, Ryssland, där finländarna säkerligen söker revansch efter fjolårsförlusten i bronsmatchen mot Kazakstan.

Sirius har redan hunnit med att spela två träningsmatcher denna säsong. Två förluster mot Västerås och Edsbyn. De blåsvarta har gjort två väl genomförda första halvlekar, men inte orkat de sista 45 minuterna. Om en veckas träning på fullstor is gett resultat återstår att se. Den finske landslagsspelare Markus Kumpuoja, ny i Siriuströjan för denna säsong, kommer att spela med Sirius i fredagens match mot sina landsmän.

På söndag väntar det ryska topplaget Dynamo Moskva. Laget från den ryska huvudstaden har de senaste åren kammat hem flera guld i ryska ligan men i de två senaste finalspelen fått se sig besegrade av Jenisej.

Vi hälsar er välkomna till Relitahallen. Entré 50 kr.

 

Helgens matcher: 

Sirius – Finland, fredagen den 4 september kl. 15:15, Relitahallen.

Sirius – Dynamo Moskva, söndagen 6 september kl. 13:45, Relitahallen.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×