Inför Sandviken – Sirius

Sirius hoppas på en bra start på det nya året när Sandviken står för motståndet i årets första match som i eftermiddag går av stapeln.

Det blev annars ett tungt avslut på 2015. Det var ett 2015 som började med en tuff ekonomisk situationen, ett kval som räddades i sista matchen och som följes av spelarflykt. Under våren och sommaren byggde Sirius till stora delar ihop ett nytt lag som under säsongen 2015/2016 visat prov på hjärta även om poängen stundtals uteblivit. Laget har mot flera av Elitseriens guldfavoriter stått upp väl. Det är mot lagen i botten som de blåsvarta haft problem, med förlust mot Kungälv, Kalix och senast mot Tillberga.

Dagens motståndare Sandviken avslutade 2015 på bästa sätt med att ta revansch på Västerås när man besegrade laget från gurkstaden med 4-5. Västerås som i mars snuvade Sandviken på SM-guld. Sirius har 10 raka förluster mot Sandviken och lagen möttes senast den 27 november på Studenternas. 6-2 slutade matchen i Sandvikens favör som vid det tillfället saknade sin hårdskjutande anfallare Patrik Nilsson, som sedan december funnits med på isen efter skadeproblem.

På grund av sjukdomar är det ett par förändringar i Sirius trupp. Både Jimmy Lindgren och Tobias Andersson är magsjuka och missar matchen. Juniorerna Nils Bergström och Oscar Rönnqvist finns med i truppen och ersätter de sjuka. Henrik Kjellsson får fortsatt förtroende att vakta målet.

– Det var en tung förlust mot Tillberga. Vi har haft en period där vi har varit bra i flera matcher, men sedan faller vi ur ramen i andra halvlek. Vi släppte in tre snabba och forcerade i stället för att koncentrera oss på att behålla lugnet och spelet, säger Sirius tränare Mats Söderman om Tillbergaförlusten.

Och mot Sandviken kommer det inte att bli lättare, tvärtom. Sandvikens trupp osar av klass och de har bland annat två av elitseriens stora skyttekungar i Christoffer Edlund (32 mål) och Erik Pettersson (29 mål). Bakom dem syns även namn som Patrik Nilsson, Daniel Mossberg och Linus Forslund.

– De är ett kollektiv och de är som en maskin med Edlund, Mossberg, Pettersson, Forslund och Nilsson … Vi behöver vara tajta i försvaret och de kommer säkerligen trycka ned oss rätt ordentligt, siar Mats Söderman.

Precis som i bortamatcherna mot VSK och Hammarby hoppas Siriustränaren på ett blåsvart lag som vågar spela ut ett spel även mot ett på papperet överlägset lag.

– Vi ska våga spela när vi har bollen och sedan måste vi försvara oss bra när de har bollen, säger Mats Söderman.

Matchfakta: 

Sandviken – Sirius

Datum: Lördagen 2 januari

Tid: 16:00

Plats: Göransson Arena, Sandviken

Nästa hemmamatch för Sirius spelas tisdagen den 5 januari kl. 19:00 när Sirius möter Edsbyn.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×