Inför mötet med Västerås SK

Efter en fin skalp i premiären väntar tufft motstånd för blåsvart på onsdagskvällen då vi besöker Västerås SK för ett arosderby i ABB Arena.
Nils Bergström är bara 21 men gör redan sin fjärde säsong i blåsvarts A-lag. Den egenfostrade mittfältaren är optimistisk och laddad inför omgång 2 av Elitserien

– Vi går in i matchen med en bra feeling efter vinsten i fredags så det ska bli kul att spela igen. Det brukar bli roliga matcher mot VSK med lite derbykänsla, sådär, säger han.

När han summerar det som skedde i premiären (seger med 5-4 mot IK Tellus) ser han den kollektiva insatsen som det som laget framförallt kan bära med sig.

– Det var en viktig vinst och starkt av oss att kunna hålla undan i slutet där. Vi gör en helt okej första halvlek och börjar andra riktigt bra med tre snabba mål, sen tappar vi när det blev mycket långa bollar i slutet men som sagt starkt att hålla undan och vinna.

För egen del är målet med säsongen tydligt.

– Mina personliga mål är att etablera mig i laget och kunna bidra med det jag är bra på, säger Nils Bergström.

Avslag sker klockan 19.00. Åk med Västra Sidan till matchen (Västra Sidans forum) eller se matchen på datorn eller smartphonen via Bandyplay (se matchen här)

Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×