Inför Kungälv – Sirius

Under fredagen är det dags för säsongen första bortamatch. Kungälv står för motståndet när Sirius beger sig ner till Västkusten.

Sirius har de senaste två åren haft svårt på bortaplan mot Kungälv. Två förluster och en målskillnad på 4-10 inför dagens tillställning. Kungälv är i bandysverige känd för sin svårspelade hemmaarena Skarpe Nord. Stark vind och mjuk is är två vanliga klagomål från många av Elitseriens spelare. Kvällens match kommer dock inte att spelas på Skarpe Nord. På grund av isproblem har matchen flyttats till Ale Arena. En inomhushall som bandylaget Surte har som hemmaarena.

Sirius kommer från en premiärförlust mot en av de topptippade lagen, Villa Lidköping. Kungälvs spelade oavgjort mot Kalix i Elitseriens första omgång. Axel Ekholm kvitterade till 5-5 för Göteborgarna när endast ett par minuter återstod av matchen.

Jimmy Lindgren, som gjorde blåsvarts ända mål mot Villa senaste sammanfattar premiäromgången:

– Personligen har jag städat undan matchen. I veckan har fokuset legat på träning och två viktiga matcher under denna vecka. Vi tar ändå med oss en hel del bra saker att bygga vidare på. Framförallt börjar vi känna oss allt tryggare med defensiven. Vi släpper in fyra mål mot Villa Lidköping, två under första 10 minuterna då vi tydligt var påverkade av premiärnerver. Efter den tuffa matchinledningen spelar rätt bra stundtals och slutkvarten av första halvlek är vi närmre 2-2 än 1-3. Det ska bli kul att se vart denna säsong kommer ta vägen. Jag har en god magkänsla och är riktigt laddad inför kvällens match.

Vad känner du kring att spela i Ale Arena istället för på Skarpe Nord?

– Bara positivt! Ale Arena tillsammans med Relitahallen och Sapa Arena (Vetlanda) är där Sveriges bästa is finns enligt mig. Vi är vana vid de förutsättningarna så har inget att klaga på. Helt ärligt, skönt att inte behöva åka till Skarpe Nord. Det är en riktigt piss-arena. Bara Jenefeldt som gillar den, säger Lindgren med ett stort skratt.

Vad talar för att ni ikväll åka tillbaka till Uppsala med två poäng i bagaget? 

– Vilken match vi än åker till så är vi slå ur underläge. Vi har av alla blivit tippade sist och det känns skönt på ett sätt. Sen kommer vi kriga varje minut för att motbevisa det och ta med oss de sakerna vi gjorde bra mot Villa. Men pressen ligger på Kungälv när vi möts ikväll.

I Kungälv finns denna säsong en trio av Siriusspelare som tillhörde truppen i fjol. Kimmo Kyllönen, Robin Olsson och Adam Rudell värvade i våras till Göteborgsklubben. Hur känslan inför det?

– Det ska bli jätte kul. Det är tre goa’ gubbar. Adam är en riktig måltjuv, Robin vet vi har bra fart på skridskorna och Kimmo har under två säsonger i Sirius stundtals varit en mur i målet.

Vart skjuter du för att sätta bollen på Kimmo Kyllönen?

– Det kan jag på förhand inte berätta. Men får förhoppningsvis visa det under matchens gång.

Matchfakta: 

Kungälv – Sirius

30 oktober kl. 19:00

Ale Arena

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×