Inför IK Sirius – BK Häcken

lagen_iksbkh

Näst sista omgången och sista hemmamatchen för säsongen stundar på måndagskvällen när BK Häcken gästar Studenternas. Årets första möte mellan lagen slutade 1-2 på Bravida Arena efter mål av Christian Kouakou och Marcus Mathisen. Säkra din plats på läktarna via siriusfotboll.ebiljett.nu.

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför Sirius-Häcken

3-3 i senaste matchen mot IFK Göteborg efter ett sent kvitteringsmål från gästerna. Hur har analysen gått?
– Som helhet gör vi en bra match mot ett formstarkt Göteborg. Men jag tycker att vi, i och med att vi hämtar upp två underlägen, förtjänade segern. Adam Hellborg gör 3-2-målet när det återstår få minuter av matchen, så det svider förstås att vi inte får med oss en tre poäng. Men jag tycker att vi, rent prestationsmässigt, gör en bra match. Å andra sidan behöver vi vara bättre i vårt försvarsspel – vi ska inte behöva släppa in tre mål på hemmaplan.

Ny hemmamatch imorgon mot BK Häcken – vad blir nyckeln när de står för motståndet?
– Häcken har en tydlig spets i sitt anfallsspel. Alexander Jeremejeff, Patrik Wålemark, Bénie Traoré och Leo Bengtsson är alla riktigt skickliga allsvenska spelare. Vi kommer behöva hålla de spelarna under kontroll, samtidigt som vi ska få ut mycket av vår speluppbyggnad. Vi har jobbat mycket med att skapa målchanser på ett bra sätt under de senaste veckorna, jag tycker vi har sett bra resultat av det utifrån målen som vi gjort i matcherna mot Malmö, Mjällby och Blåvitt. Den typen av anfallsspel ska vi fortsätta prestera.

Hur ser tillgängligheten ut inför matchen?
– Patrick Nwadike, David Mitov Nilsson, Tim Björkström och Sam Lundholm är fortsatt otillgängliga. Sedan kommer vi att testa Yukiya Sugita under förmiddagen. Det som sticker ut annars när det kommer till matchtruppen är att Aron Bjarnasson kommer vara med i sin första allsvenska matchtrupp någonsin. Aron är tillgänglig för att göra ett inhopp i matchen. 

Jacob Ortmark inför matchen
https://www.youtube.com/embed/lGxkLWgBubY

Sirius senaste matcher
Sirius-Malmö: 2-3
Mjällby-Sirius: 2-3
Sirius-Göteborg: 3-3

Motståndarna

  • Häcken är åtta i tabellen med 36 inspelade poäng.
  • Säsongens första möte vann Sirius med uddamålet, 1-2 på Bravida Arena.
  • Alexander Jeremejeff har gjort flest mål, 11 stycken. Flest assist har Patrik Wålemark. 7 stycken.

Häckens senaste matcher
Häcken-Kalmar: 1-4
Häcken-Degerfors: 2-0
Malmö-Häcken: 2-2

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Försnack
På restaurangen vid Studans nordöstra hörn kan du, tillsammans med andra blåsvarta supportrar, ladda upp inför våra hemmamatcher på bästa sätt. Medlemmar i Sirius Fotboll har rabatterat pris på matchmenyn.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×