Redaktionen har pratat med Sirius Huvudtränare Mats Söderman. Berätta hur tankarna går inför kvällens möte mot Edsbyn?
–Vi hade bra spel mot SAIK senast, jag tycker vi gör mycket bra saker på planen och vi försöker ta med oss det till kvällens match mot Byn. Vi skapar mycket framåt och har flera fina spelsekvenser. Känslan i laget tycker jag är bra, trots flera förluster. Det blev en olycklig start av andra halvlek senast mot Sandviken, precis som mot Vänersborg. Vi skulle spela snålt, men kom upp lite för högt i banan och bjöd in dem flera gånger om. I dag ska vi göra allt vi kan för att hålla ihop laget och inte låta något sådant ske, säger Söderman
Det är andra matchen i rad där det blir tre snabba mål för motståndaren?
–Ja, det är tråkigt. Vi ska inte påverkas psykiskt efter baklängesmål på det viset att vi viker ned oss, jag tror snarare att det handlar om jobbet i defensiven, att vi faller ur ramen under dessa perioder. Vi behöver hålla tight hemåt, och blir det ett baklängesmål ska vi samla ihop oss, se till att hålla fokus och inte försöka ta tillbaka målet så att säga. Baklängesmål är naturligt i bandy, det är en målrik sport och det gäller att hantera det på bästa möjliga sätt, säger Mats.
Hur ser skadeläget i laget ut?
–Vi tränade i går kväll och det positiva är att Victor Lundberg (libero) kommer till spel i kvällens match. Blödningen i ryggen har lagt sig och Victor är nu åter redo för spel. I och med det kan Johan Jansson Hydling gå tillbaka till sin backplats, den andra sidan kommer i kväll att bemannas av Daniel Bärneskär. Jonas Eklund, åker med men börjar matchen på bänken. Konkurrensen i backlinjen just nu är hög, vilket är bra, fortsätter Söderman
–Kjellsson får vårt fortsatta förtroende i kassen, han är inne i en bra period och vi vill inte bryta det. Gustav Holmgren åker givetvis med, men det är Kjellsson som börjar. Mattias Widén ska till sjukgymnasten under förmiddagen men som det ser ut just nu är det föga troligt att han kan spela i kväll. Tråkigt, när han ska möta sitt gamla lag, konstaterar Mats.
Fortsatt spel för Nils Bergström?
– Ja, precis. Han ska med i dag. Nils har överraskat oss alla på ett väldigt positivt sätt och åker med för spel även i kväll. Nils är otroligt följsam, hittar de där passningarna som alla inte riktigt ser och har en stor potential. Det är roligt när man får se bandyspelare som Nils, och får vara med och följa hans utveckling, konstaterar Mats Söderman.
David Thorén skadade sig under helgens U20 match mot SAIK, vi har pratat med David för att höra vad som hände och hur han mår.
–Det var en situation intill sargen, långt in på egen planhalva där en Edsbynspelare var på väg att ta sig förbi, precis när jag sträckte mig fram för att försöka nå bollen, försökte även en lagkamrat göra detsamma och olyckligtvis fick jag hans (lagkamratens) klubba över fingrarna. Det blev frakturer på pekfingret och jag sitter nu på handkirurgen i Uppsala (måndag förmiddag) och har precis fått beskedet att det behöver opereras, berättar David med nedstämd röst.
Vad innebär det?
–Det är riktigt tråkigt. Jag blir borta i 6-8 veckorna enligt läkarna. De första tre veckorna kommer jag ha ett gips som jag inte får träna med över huvud taget, beroende på hur det har läkt kan jag sedan få börja träna lite försiktigt. Men spel dröjer det 6-8 veckor innan jag är redo för igen. Jag kommer i och med det missa landslagslägret som ska vara i helgen. Personligen hoppas jag vara tillbaka till efter årsskiftet.
David opererades under måndagseftermiddagen.
Vi önskar Söderman och hans Blåsvart stort lycka till i kvällens match mot Edsbyn.
Matchen i kväll, tisdag 1/12, mot Edsbyn spelas i Svenska Fönster Arena kl 19.00 och är omgång 10 i bandyns Elitserie. Följ matchen på UNT:s direktrapport, alternativt klicka in på Elitrapport och följ matchen där. Har du möjlighet att åka till Edsbyn och se matchen kan vi glädja dig med att det är fri entré till kvällens match.
Nästa match för Sirius efter denna är på tisdag om en vecka, 8/12 kl 19.00 mot Tillberga på bortaplan (ABB Arena).
Nästa hemmamatch spelas sedan på fredag 11/12 kl 19.00 mot Vetlanda på Studenternas IP. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen uppmanar då hela Uppsala till att komma ner till arenan och se matchen och ha en trevlig afton med familjen. De bjuder alla på fri entré (!).
Sirius P13 kommer att sälja julgrannar, så passa på att köpa din gran inför julen och stöd ungdomsbandyn i Sirius. I så fall vill vi tipsa er att om komma ner till Studenternas IP denna kväll. Håll utkik i våra medier framöver för att få veta mer om vad som händer på Studan den 11:e december. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning, njut av tradition intill Fyrisån, se en svävare, isjakter och mycket mer. Hoppas vi ses där.
/Redaktionen