Inför bortamatchen mot Tillberga

Efter en veckas matchuppehåll är det ikväll dags för bortamatch mot Tillberga.

Medan landslaget haft sin första samling inför VM 2016 har Siriusspelarna haft ledigt under helgen för att vila upp sig inför de sista matcherna innan ett kortare juluppehåll. Först ut är bortamatch mot Tillberga. Ett Tillberga som förra året slutade sist i Elitserien men inför i år gjort flera starka nyförvärv, framförallt ryssen Rinat Shamsutov. Laget har hittills inte lyckats leva upp till de förväntningarna som bandysverige haft är inför kvällens tillställning placerat två poäng framför Sirius.

Kvällens Siriuslag ser till stora delar ut som senaste matchen mot Edsbyn, där Sirius föll med 8-4. David Thorén är som tidigare nämnt borta en tid framöver p.g.a. handskada. Positivt är att Mattias Widéns är tillbaka i spel efter ljumskskada som tidigare satt stopp. Kjellsson vaktar målet och Oscar Rönnqvist finns med i truppen.

Förra året blev det en blåsvart seger i ABB Arena för att sedan förlora hemma på Studenternas IP. Blir det en ny seger i ABB-arena? Är du inte på plats kan du i vanlig ordning följa matchen via Elitrapport.se eller UNT.se/sport

Matchfakta: 

Tillberga – Sirius

Datum: Tisdagen 8 december

Tid: 19.00

Plats: ABB Arena

Domare: Roland Fager

Nästa hemmamatch spelas sedan på fredag 11/12 kl 19.00 mot Vetlanda på Studenternas IP. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen uppmanar då hela Uppsala till att komma ner till arenan och se matchen och ha en trevlig afton med familjen. De bjuder alla på fri entré (!).

Sirius P13 kommer att sälja julgranar, så passa på att köpa din gran inför julen och stöd ungdomsbandyn i Sirius. I så fall vill vi tipsa er att om komma ner till Studenternas IP denna kväll. Håll utkik i våra medier framöver för att få veta mer om vad som händer på Studan den 11:e december. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning, njut av tradition intill Fyrisån, se en svävare, isjakter och mycket mer. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×