Inför bortamatchen mot Edsbyn

I söndags rivstartade Sirius bandysäsong med tufft möte mot de regerande svenska mästarna Västerås. Imorgon, onsdag, väntar ny match för de blåsvarta när Hälsingelget Edsbyn står för motståndet.

Helgens match mot Västerås var den första av flera träningsmatcher innan seriepremiären den 23 oktober. Första halvlek visade Sirius på ett kompakt försvarspel med snabba omställningar. Underläge med 3-2 inför den andra halvleken där Västerås drev upp tempot och det faktum att Sirius ännu inte stått på fullstor is syntes när slutresultatet skrevs till 9-2.

Lagkaptenen Joel Wigren säger följande om morgondagens match:

– Vi var nöjda med första halvlek sist mot Västerås. Vi vill fortsätta därifrån imorgon mot Edsbyn, med ett varierat anfallsspel och fortsätta nöta defensiven. Det blir nog en snarlik matchbild som mot Västerås. Både VSK och Edsbyn är två bollskickliga lag som gillar att ha bollinnehav men vi vill också äga boll och lyckas vi med det så blir det en jämn match. Samtidigt så ska vi försöka ställa om blixtsnabbt när vi väl bryter. En nyckel blir att ligga kvar högt så högt upp som möjligt med mittfältare och forward för att kunna börja bygga spel runt mittlinjen.

I morgondagens motståndarlag finns Mattias Hammarström som inför förra säsongen lämnade Edsbyn för Sirius. I april beslutade sig den hårdskjutande anfallaren att flytta tillbaka.

Matchen spelas i Svenska Fönster Arena, Edsbyn med start 19:00. Ni kan följa matchen via Elitrapport.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×