I helgen spelar Lovisa Nilsson ETF med U19 landslaget

I slutet av oktober blev det klart att Sirius målvakt Lovisa Nilsson blivit uttagen att spela med U19 landslaget i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour (EFT) mot Finland, Schweiz och Tjeckien. Turneringen går av stapeln den 9-11 november i schweiziska Neuenburg.

I en kommentar säger förbundskapten Camilla Granelid: ”Lovisa har visat en mycket positiv utveckling. Hon gjorde bra ifrån sig under Finnkampen och vi upplever henne som trygg i målet med en bra kommunikation med försvaret. Hon har en härligt aggressiv spelstil och är fantastisk på straffar”. Vi ställde några frågor till Lovisa innan avresan till Schweiz.

Hej Lovisa. Grattis till uttagningen att spela EFT med U19 landslaget! När fick du beskedet av förbundskapten Camilla Granelid?

”Tack så mycket. Jag fick beskedet dagen innan truppen släpptes offentligt”.

Hur tror du att det går för er?

”Hoppas och tror det kommer gå bra. I Finnkampen blev det ju en vinst och en förlust så det blir kul att möta Finland igen. Det ska även bli spännande att möta Schweiz och Tjeckien”.

Du spelade dina första SSL matcher med Sirius förra året och är med i truppen i år. Hur är det att tampas med Jennifer Gräll och övriga i laget på träningarna?

”Det är kul. Det är ju ett härligt lag och Gräll är ju superduktig och rutinerad vilket är en bra morot”.

SSL och U19 landslaget – hur ser du på din egen utveckling så här långt?

”Tycker jag utvecklas bra i SSL laget i kombination med att spela i U19”.

Läs mer om hur du kan följa helgens EFT matcher här.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×