Inför matchen stod det klart. Vid seger mot Hammarby i Elitseriens sista omgång skulle Sirius Bandy undvika kvalspel. Det fanns andra vägar dit, om TB Västerås skulle förlora deras sista match mot tabelljumbon Kalix. TB Västerås gjorde det de var tvungna att göra, att ta poäng, men Sirius som hade avgörandet i egna händer förlitade sig inte på andra matchresultat utan tog den rakaste vägen till ”okval” och besegrade Hammarby 7-3.
– I dag knyter vi ihop det riktigt bra i andra halvlek tycker jag. Hammarby trycker på hela matchen igenom men vi försvarar oss bra och vi gör mål på våra chanser och vinner matchen. Det är en jävligt bra känsla just nu, säger tremålsskytten Viktor Broberg direkt efter matchen.
Vid ställningen 2-5 i den andra halvleken fick till slut Hammarby utdelning och reducerade till 3-5. Där kunde hemmalagets upphämtning få fart men Sirius stod för ett massivt försvarsspel och när Johan Jansson Hydling lite senare fick chansen att utöka ledningen från straffpunkten tog han vara på den möjligheten på bästa tänkbara sätt.
– Straffar har jag skjutit här i Sirius under dem två senaste säsongerna och jag har en bra straffstatistik. Jag har tänkt hela veckan att man kan hamna i ett avgörande läge från punkten. Jag log lite för mig själv när jag stod där, sen var det bara att skjuta, säger Johan Jansson Hydling som visade starka känslor efter målet när han med ett glädjevrål och utsträckta armar åkte mot Siriusläktaren för att fira.
Segern och just att Sirius lyckats undvika kvalspel är ett tydligt kvitto på de framsteg laget tagit den här säsongen.
– Säsongen har varit över förväntan. Nyförvärv har levererat över förväntan och egna unga produkter har tagit enorma kliv och varit med och bidragit på ett sätt som jag inte trodde de skulle greja. Sen går en ”comeback-gubbe” in och är bäst när det gäller. Nu har Sirius Bandy ett gyllene läge att bygga vidare inför framtiden, säger Johan Jansson Hydling.
Efter slutsignalen utspelade sig stora glädjescener på Zinkensdamm när laget hyllades av Västra Sidan och Siriussupportrar. Västra Sidan hyllade Siriushjältarna med skönsång. ”Vem fan är Lomanov?, vem fan är Lomanov?. För vi har Johan Hydling, för vi har Johan Hydling, vem fan är Lomanov?”.
– Man blir stolt över att få en sådan ramsa! Västra Sidan betyder enormt mycket för mig, för oss som lag och för hela klubben. Jag kan med lätthet säga att Sirius Bandy har Sveriges bästa supporterförening. Jag unnar dem verkligen vår framgång på isen. Västra stå hur det än går! De är med oss i ur och skur, säger Johan Jansson Hydling.
Sirius Bandy har tagit ett stort kliv framåt den här säsongen och satsar nu vidare mot framtiden. Besök www.framtidslaget.nu och läs mer om Sirius Bandys satsning och hur du kan gå med i Framtidslaget.