HOLGERSSON TAR PLATS SOM ASSISTERANDE TRÄNARE

Sirius stärker ledarstaben runt a-laget. Jonas Holgersson, 52, går in som assisterande tränare bredvid huvudtränare Oskar Robertson.

I våras presenterades Oskar Robertson som ny huvudtränare för a-laget. Samtidigt presenterades även Olle Gabrielsson som Players manager och Andreas Eskhult som tränare. Den starka trion får nu ett tillskott då klubben gjort klart med Jonas Holgersson som assisterande tränare.
– Det känns kul och spännande! Jag ser fram emot att träffa gänget och att få bidra till deras vidareutveckling, säger Jonas Holgersson.

Kontraktet är skrivet på ett år och Sirius klubbchef Jimmy Helmersson ser positivt på det här upplägget.
– Vi har tidigare sagt att ledarstaben kan komma att utökas med en person och för oss har det varit viktigt att även Oskar (Robertson) får sätta sin prägel på staben. Oskar och Jonas har arbetat tillsammans tidigare och känner varandra väl, säger Jimmy Helmersson och fortsätter:

– Med Jonas och hans kunnande får vi en ännu starkare stab. Med tydliga arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer det här upplägget erbjuda våra spelare och laget ännu bättre förutsättningar att utvecklas.

Jonas Holgersson har vunnit tre SM- och VM-guld som spelare. Som ledare ledde han VSK, tillsammans med Andreas Westman, till SM-guld 2009. Därefter har han bland annat varit tränare för GAIS och Stabæk. Sirius blåsvarta historia och tradition har han hyfsad koll på.
– Ja kanske inte ända från 1907 och 1920-talets SM-Guld men nästan. Vad Sirius gjort de senaste åren har Jimmy Helmersson beskrivit, vilket har varit oerhört viktigt att få ta del av. Jag är imponerad av den organisation som byggts upp och jag gillar också den riktning som tagits, säger Jonas Holgersson.

Under kvällens ispremiär deltog han för första gången och träffade laget.
– Laget är ett engagerat, ambitiöst och utvecklingsbart gäng som det ska bli kul att få kliva framåt tillsammans med, säger han.

Han och Oskar Robertson känner varandra sedan länge och har bland annat spelat tillsammans en kort sejour.
– Ja vi har kamperat ihop till och från sen 2007. Vi har velat köra ett race ihop som ledare sen 2014. Nu är vi ju fyra ledare som vi kan fördela arbete emellan. Det känns som en otrolig lyx för både oss och spelarna, säger han.

Även Olle Gabrielsson och Andreas Eskhult är två välbekanta ansikten.
– Jag spelade många år med Andreas i Hammarby och Olle och jag har känt varandra länge.

Inledningsvis blir huvudfokusen att lära känna spelarna.
– Ja och största bidraget så här i början blir att jag kommer in med fräscha ögon och lite av ett utifrånperspektiv till den process som startats, säger han.

Oskar Robertson ser fram emot att arbeta ihop med bland annat Holgersson, som han samarbetat med tidigare och bollat idéer med.
– Holger (Jonas Holgersson) kommer bidra med massa rutin och energi både till ledarstaben och laget, säger Oskar och fortsätter:

– Han är en person som alltid ger allt. Framförallt kommer han komma in med sitt sätt att se på speltaktiska lösningar och han kommer vara ett stort stöd i den dagliga driften av herr elit.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×