Henrik Malmgren förlänger med Sirius

Henrik Malmgren, som kom till Sirius inför säsongen 2015/2016 har skrivit på för ytterligare två säsonger i blå-svart.

Namn: Henrik Malmgren

Tröja nr: 17

Moderklubb: Åkersberga IBF

Spelar med: Fatpipe G27 med Orcblad

På fötterna: Adidas Boost Volley Response 2.0

Du har skrivit på ett nytt kontrakt och spelar med Sirius i SSL även de två kommande säsongerna. Var det ett enkelt beslut att fortsätta?

”Det var ett enkelt beslut. Jag uppskattar det till topp 3 enklaste besluten detta år och ser mig själv endast bära blåsvart skjorta just nu.”

Du kom till Sirius från Åkersberga inför säsongen 2015/2016 – hur ser du på din egen utveckling under de föregående säsongerna?

”Jag tycker att det är stor skillnad på den Henrik Malmgren som spelade säsongen 15/16 och den Henrik Malmgren som spelar idag. Min uppfattning är att den nuvarande versionen har en SSL-kostym som sitter bättre, är mognare och har framförallt en bättre fysik som underlättar utvecklingen på innebandyplan.”

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong?

”Mina personliga förhoppningar är att fortsätta utvecklas och få mer speltid. På lagnivå ser jag fram emot att få spela mitt första slutspel i SSL.”

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

”Jag är en spelskicklig back med hyfsad teknik och god spelförståelse som gärna spelar enkelt men tycker även om att utmana, spela på marginaler och visa upp hela registret.”

Vad vill du själv utveckla med ditt eget spel?

”Jag är en liten spelare som ofta blir flyttad på och därför vill jag utveckla min fysik ytterligare. Utöver fysiken är mitt skott en egenskap som jag vill förbättra.”

Ni har kommit igång med försäsongsträningen – hur skulle du beskriva den jämfört med förra året?

”Såhär i början på försäsongen är den korta sammanfattningen att den är bra mycket jobbigare. Årets försäsong känns som en påbyggnad av föregående års. Förra året körde vi mycket rörlighet för att få upp grundrörligheten och kombinerade det med grundstyrka i gymmet. Nu när vi har rörligheten som krävs underhåller vi denna och ersätter rörlighetspassen med styrkepass. Trots att den är jobbigare så är den mycket roligare och det känns att det ger mycket.”

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×