Heinonens hattrick gav viktig bortaseger

Posted at 10:36h in Nyheter by Sirius Redaktion

Sirius tog två blytunga poäng borta mot IFK Motala. Jimi Heinonens hattrick gav blåsvart seger – och ett lyft i tabellen.

I ett milt, blåsigt och lite småregnigt väder på K Bygg Arena i Motala var det upplagt för en tät match mellan Sirius och IFK Motala på lördagseftermiddagen. Det skulle också visa sig bli en jämn tillställning, då matchen bjöd på mer kamp och nerver än skönspel.

Med vinden i ryggen var det hemmalaget som startade matchen starkast. Efter tio minuter tog sig Jonas Enander in i straffområdet och stänkte in 1-0 bakom Anton Andersson i Siriusmålet.

Motala fortsatte också behålla greppet om matchbilden – men inte så länge till. Sirius jobbade sig sakta men säkert in i matchen och började hitta rätt med lyrorna och utkasten som ven över den allt mer svårspelade isen.

Efter 34 minuter kom också utdelningen då domarteamet signalerade för blåsvart straff. Jimi Heinonen klev fram och fixade kvitteringen.

Den andra halvleken började i likaläge och efter ett spänt ställningskrig var det till slut Sirius som lyckades bryta dödläget. Med matchuret på 77 hittade Liukkonen fram till landsmannen Heinonen som ur en snäv vinkel satte dit ledningsmålet.

Med sju minuter kvar tilldömdes sedan Sirius sin andra straff i matchen. Heinonen klev fram till straffpunkten igen – och gjorde inget misstag. 3-1 och andrum för Blåsvart.

I matchens sista minuter fick sedan Motala chansen att närma sig men från straffpunkten sköt hemmalagets Hulthammar över – och slutresultatet skrevs till 3-1.

Seger och två poäng innebär att Sirius kliver upp på åttondeplats i Elitserietabellen. Nu gäller ett kortare landslagsuppehåll innan serien sparkar igång igen – för Sirius del med hemmamatch mot Bollnäs 29 januari.