HARALDSSON BLIR NY LAGKAPTEN

Det. är nu klart att Ted Haraldsson blir Sirius nya lagkapten: ”Det känns såklart jättekul och hedrande, det blir en spännande utmaning, säger Ted.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Under gårdagens träning meddelades truppen att Ted Haraldsson kommer bära kaptensbindeln.
– Jag vill tro att i och med att jag blivit utsedd till lagkapten har ett förtroende både hos spelare och ledare. Killarna vet att jag inte är den som hörs och syns mest utan jag försöker leda genom att föregå med gott exempel på andra sätt. Jag har hunnit samla på mig en del rutin genom åren som kan vara värdefull i olika sammanhang, säger Ted Haraldsson.

Förra säsongen var Ted assisterande lagkapten bakom Teemu Määttä. Nu efter Teemus flytt till AIK kliver han i en ny roll, i alla fall om man ser till hans elitkarriär. För lagkapten har han varit under pojklagsåren.
– Ja det var längesen nu, det måste ha varit i ung ålder, jag kan inte minnas att jag varit det i seniorsammanhang bortsett från försäsongen förra året, säger Ted.

Genom åren har han haft flera olika lagkaptener som på olika sätt påverkat och format honom till den ledare han själv är idag.
– Absolut, men både positivt och negativt. Jag har hunnit ha flera olika kaptener och visst kan jag plocka positiva delar från flera av dem. Men jag kan också ändra på saker som de borde gjort bättre, säger han.

Den nya kaptensrollen är inget som kommer hämna hans spel enligt honom själv.
– Nej absolut inte, bortsett från att jag får hålla igen lite i min verbala kommunikation med domarna. Annars är jag van att som spelare ta mycket ansvar. Däremot kommer jag att känna ett ännu större behov av att framhålla och göra mina lagkamrater bättre varje match, säger han.

På söndag bär han kaptensbindeln för första gången i Sirius (som lagkapten). D

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×