Han blir yngst i hela superligan

Innebandy Bara nyss fyllda 17 år men får redan a-lagskontrakt. Sirius Mattias Jansson blir därmed superligans yngste spelare denna säsong.

Inför säsongen erbjöds Mattias Jansson ett träningskontrakt med Sirius a-lag som ett första förberedande steg till att nå superligan men tanken var att han skulle få speltid i juniorlaget och i division III.

Men efter att ha fått chansen på försäsongen tar Jansson redan nu nästa kliv när han belönas med ett ”riktigt” kontrakt med superligalaget.

– Att Mattias har en stor talang var jag medveten om. Jag är dock överraskad över hans stora spelmognad, hur snabbt han förvaltat det förtroende han fått och de omedelbara steg i sin utveckling som han visat, säger Siriustränaren David Ahlmark.

Enligt Sirius blir han därmed klubbens yngste genom tiderna i a-laget – och dessutom yngst i hela högsta serien för herrar.

– Jag är stolt över att få möjlighet att flytta upp ytterligare en talangfull junior som fostras i Sirius ungdoms- och juniorverksamhet. Detta är ett kvitto på att vi är på rätt väg och redan har en ledande verksamhet, kommenterar Jonas Boväng, huvudtränare för Sirius juniorelitverksamhet.

Jansson gjorde ett mål för Sirius i den gånga helgens träningsmatcher.

/ Henrik Söderlund, UNT

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×