Han är Sirius näste backvärvning

Sirius fortsätter att värva på backsidan. Nyligen värvades Joakim Pettersson från Granlo och nu har man gjort klart med Markus Åkerfeldt från Visby.

Snart 21-årige Åkerfeldt är en Hagundprodukt som inför den gångna säsongen valde att ta klivet till Visby och allsvenskan. Men nu väljer han alltså att flytta hem redan efter en säsong.

– Jag kände att jag ville flytta hem igen och så hörde Sirius av sig. Jag är sugen att testa på superligan, säger Åkerfeldt som gjorde fyra mål och fem assist på 21 matcher i Gotlandsklubben som blev femma i den södra allsvenskan.

– Jag började lite halvknackigt men ju längre säsongen gick blev det bättre och bättre. Jag trivdes jättebra i laget och innebandymässigt, men jag började att längta hem lite, säger han.

Hur ser du dig själv som spelare?

– Jag vill ha mycket boll och hitta uppspel men på den här nivån måste man vara bra på det mesta, säger han.

Redan under måndagen gjorde han sitt första träningspass med sin nya klubb, där han känner flera av spelarna sedan tidigare.

Egentligen stod Åkerfeldt under kontrakt med Visby även kommande säsong, men klubbarna ska nu ändå har löst övergången.

Spel i högsta serien lockar givetvis men hade Hagunda kvalat upp i allsvenskan säger han att det inte hade varit omöjligt att det blivit spel i moderklubben igen.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×