Gustav Holmgren om nya målvaktstillskottet

Målvakten Henrik Kjelsson presenterades nyligen som klar för Sirius Bandy. Vi har pratat med Gustav för att höra hur han tänker kring nyförvärvet.

Gustavs första kommentar när han blev kontaktad av målvaktstränare Fredrik Linqvist var att det låter kul med Henrik som målvaktskollega.

 

–Vi kommer bli ett jämt målvaktspar och det kommer vara hård konkurrens på varje träningspass. Det kan bli riktigt bra, säger Gustav till Sirius Bandys reporter.

 

–Jag hoppas att den som har bästa formen får vakta målet, fortsätter Gustav. Jag tror att det kan vara bra att ha en konkurrenssituation, åtminstone fram till jul. Därefter kan man se vem som har presterat bäst innan serien vänder. Men det här är inte upp till mig att avgöra, det är en tränarfråga som jag låter dem sköta. Jag kommer fokusera på att göra så bra som möjligt ifrån mig på varje träning och match, säger Gustav.

 

När vi frågar Gustav vad han vet om Henrik berättar han att han inte vet så mycket mer än att han har stått bakom Bergwall i VSK de senaste säsongerna, vilket är tufft. Utöver det vet han att Henriks favoritfrukt är kiwi.

Vi avslutar samtalet med Gustav med en fråga hur tillvaron ser ut för honom just nu.

 

–Jag tränar på för fullt med fystränaren Kari Hyökki tillsammans med laget. Utöver det tränar jag styrketräning och löpning på egen hand. Jag tränar även mycket kast tillsammans med en annan av Sirius Bandys målvakter, Anton Andersson.

 

Anton, som är född 1998 är med och tränar regelbundet med A-laget. Sirius Bandys reporter har pratat med juniormålvakten om nyförvärvet Henrik. Han berättar att han tidigare i veckan var ute tränade kast tillsammans med Gustav efter en fysträning och då pratade om just det. De båda tror att det här kommer bli bra för alla. Det här är vad man har letat efter.

 

–Jag tror det här är precis vad Gustav behöver nu. Det gör att han kommer behöva träna hårt och fokuserat, varje pass, vilket Gustav är otroligt duktig och föredömlig på, säger Anton.

Mats Söderman, Sportansvarig är nöjd med hur laget nu står rustat på målvaktssidan.

 

–Det här är precis vad vi har letat efter. Vi har nu ett mycket bra och lovande målvaktspar som kan sporra varandra och på så vis prestera på topp, dessutom har vi juniormålvakterna Anton Andersson (1998) och Ludvig Jonasson (1996) som till vardags spelar i U18 och U20. De båda är ytterst lovande och kan redan nu vara bra komplement till Gustav och Henrik, säger Söderman.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×