Godkänd avslutning

Trots åtta mål i baken avslutade Sirius elitserien med en godkänd insats mot Sveriges näst bästa lag. Nu väntar tio dagars uppehåll innan allvaret börjar.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek och löste situationerna bra även när Villa klev upp på oss. Deras mål var lite slumpartade, säger Johan Hydling.

Det viktigaste för Sirius med den här matchen var att hitta känslan och inte låta Villa göra som de ville på isen – och det lyckades ganska bra.

– När man möter Villa måste man vara noggrann med bollen. När man tappar den blir man hårt straffad, som vi blev i andra halvlek. Jag förstår att killarna är besvikna, men jag tycker att vi åker härifrån med en bra känsla, säger tränaren Mats Söderman.

Det var i andra halvlek som Villa gick ifrån. 2–2 i paus blev 8–2.

Trots alla baklängesmålen gjorde Victor Lundberg en mycket bra insats bortsett från bolltappet som föregick Villas 5–2-mål. Även Henrik Kjellsson var bra i mål.

Dessutom var det viktigt för Sirius att Viktor Broberg fick göra ett (snyggt!) mål och att Jakob Jenefeldts bollhållning höll hög klass.

Nu väntar alltså kvalserien. Sirius får Tillberga i sin kvalgrupp, det är redan klart. Nu ska två allsvenska lag lottas in i kvalgruppen.

UNT frågar Ljusdalsbon Johan Hydling vilka allsvenska han helst vill möta.

– Ljusdal är det enda lag jag har koll på. De andra lagen vet jag för lite om.

Hur bra är Ljusdal jämfört med Sirius?

– Jag har jättestor respekt för alla de allsvenska lagen, som kommer in i kvalet med en god känsla efter att ha vunnit mycket.

Vill du slippa att möta Ljusdal, där du bor numera?

– Äh, det vet jag inte … Det kan inte bli värre än förra året när jag spelade med Ljusdal och vi mötte Sirius i kvalet, säger Hydling.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×