Första hemmasegern

Sirius har jagat bort hemmaspöket, men segern mot Gripen kan visa sig bli dyrköpt. Lagets största stjärna, Markus Kumpuoja, tvingades kliva av – skadad …

Det var i den 73:e minuten som Kumpuoja fick en tackling på offensiv planhalva och föll mot sargen och blev liggande. Han leddes av isen med hjälp av två spelare.

Efter matchen satt han med foten i ett rejält paket.

– Jag fastnade vid sargen och kände direkt att det inte var bra, säger han.

Foten undersöktes direkt i båset vid sidan av isen och det konstaterades att det inte var möjligt att spela vidare.

– Jag hade aldrig fått på mig skridskon, det är alldeles för svullet, säger han.

Markus Kumpuoja har varit Sirius i särklass viktigaste spelare den här säsongen, så det var nog många som hade (och har) hjärtat i halsgropen.

– Det är klart att man blev rädd. Markus är en av våra viktigaste spelare. Vi får hoppas att det är en lindrig fotskada, säger tränaren Mats Söderman.

Direkt efter matchen var det omöjligt att säga hur allvarlig skadan är.

– Vi får väl se hur det känns över helgen. Blir det inte bättre får jag röntga foten, men jag hoppas att det bara var en jäkla smäll. Just nu gör det ont, men det är en vecka kvar till VM … säger Kumpuoja.

VM i all ära, men för Siriussupportrarna är det kvalserien till elitserien som är viktigast, och den dröjer ytterligare någon vecka.

– Det ska lösa sig. Jag får väl spela på sprutor, säger Kumpuoja och kostar på sig ett skratt trots att han sitter med bandagerad fot och har smärtor.

För Sirius är Markus Kumpuoja oerhört viktig. Han kan vara skillnaden mellan elitserien och allsvenskan, något som Mats Söderman håller med om utan att hymla.

– Markus är en oerhört stark spelare som orkar jobba i en hel match.

Matchen mot Gripen var jämn under den första halvtimmen, möjligen att Gripen hade ett litet spelövertag. Men efter 2–0 tog Sirius över och sett över 90 minuter var segern inte så mycket att diskutera.

– Det var jätteskönt att få vinna, man har nästan glömt bort hur det känns, säger Markus Kumpuoja.

Mats Söderman:

– Nu har vi tre veckors speluppehåll och får chansen att träna ordentligt. Vi känner att vi har något att bygga på.

I Sirius gjorde David Thorén en bra insats. Precis som mot Gripen på bortaplan gjorde både mål och assist. Men läckrast var ändå 2–0-målet som Viktor Broberg gjorde efter mycket fint samarbete med Markus Kumpuoja.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×