Försäsongsintervju – Matilda Orebrand

Matilda Orebrand, som avslutade förra säsongen med FBC Uppsala i SSL, kommer att börja denna säsong som tränare för Sirius damlag. ”Få lag bjuder på sådan kreativ och glad innebandy som oss”, säger hon som svar på varför publiken ska komma på matcherna i IFU Arena i höst.

Namn: Matilda Orebrand

Tröja nr: 17

Moderklubb: Alunda IBF

Hur ser du på föregående säsong?

Jag ser det som en succé! Vi fick precis den uppstart vi önskade oss. Att vi skulle vara överlägsna i serien förväntade sig alla som vet vilken spelartrupp vi har. Men att så många skulle vara nyfikna och intresserade av ett nystartat lag i lägsta serien förväntade sig nog ingen. Bara det att 482 personer följer oss på Instagram första året är otroligt ju!

Hur har träningen under sommaren varit?

För min del har träningsupplägget varit lite annorlunda i år… Jag väntar barn i oktober och i takt med att magen växer så har intensiteten i minskat. Men jag håller igång så mycket jag kan och jag hoppas att det kommer leda till en snabbare comeback på planen.

Förutom träning – vad har du gjort under sommaren?

Semestern har spenderats med familj och vänner. Vi har hunnit avverka Prag, en norrlandsturné och en tripp till Oxelösund. Dagarna på hemmaplan har spenderats i vårt torp och på golfbanan.

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong?

Mina förhoppningar är såklart att vi ska vinna serien men också att vi lyckas behålla samma goda stämning i och kring laget.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

På planen är jag är en teknisk forward med bra spelförståelse och målfarligt skott.

Har du någon speciell rutin inför match?

Jag är inte så vidskeplig av mig men jag ser till att äta bra och dricka mycket vatten innan matchdag.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Jag jobbar som säljare på AKH, Arbetsklädshuset här i Uppsala. Bor i Salabacke tillsammans med min man och väntar vårt första barn i slutet av oktober.

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig?

Jag avslutade förra säsongen med FBC Uppsala i SSL och kommer att börja denna säsong som tränare i Sirius. Jag är en fena på brännboll och har faktiskt spelat semifinal i VM. Sedan är jag även singelhandikappare i golf vilket brukar imponera på vissa.

Vid bortamatcher – vilken är din favoritarena?

Förra året hade vi som bekant Allians B som hemmaborg. Bortamatcherna i Allians A var häftiga med stor läktare och plan. Utanför Uppsala gillar jag Exel Arena i Umeå.

Hur ser du på att få spela i nya IFU arena?

Det ska bli skitkul. Det är på tiden att vi spelare och Uppsalapubliken får en arena och mötesplats att vara stolta över.

Varför ska Uppsalapubliken komma och se Sirius Dam när säsongen kommer igång?

Få lag bjuder på sådan kreativ och glad innebandy som oss. Vi har många härliga karaktärer i laget som är underhållande att se på bra liksom dåliga dagar.

Vem i laget kommer att plocka mest poäng under kommande säsong?

Vi har många offensiva spelare som slåss om titeln så det kommer nog att avgöras i antal spelade matcher.

/Text: Niklas Tell, Foto: Eva Ohlström

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×