Försäsongsintervju – Johanna Armstrand

Efter förra årets succé går Sirius damlag för serieseger även i år. ”331-30 i målskillnad är inget man skojar bort”, säger Johanna Armstrand, som hoppas att Uppsalapubliken hjälper till att fylla nya IFU Arena när matcherna drar igång i höst.

Namn: Johanna Armstrand

Tröja nr: 12

Moderklubb: Alunda IBF

Spelar med: Oklart om det blir en gammal goding eller om man ska hålla sig á jour och våga testa något nytt. Får se hur det känns när träningarna drar igång men sviker oavsett inte Fatpipe.

Hur ser du på föregående säsong?

Riktigt nöjd över vår prestation som nykomlingar. 331-30 i målskillnad är inget man skojar bort. Utöver det har vi ett riktigt härligt gäng som man samlat många fina minnen med och proppat ned i Siriusryggan.

Hur har träningen under sommaren varit?

Ingen extremträning men tillräckligt mycket för att förhoppningsvis inte bli frånsprungen av de äldre tanterna i laget (hemska tanke…)

Förutom träning – vad har du gjort under sommaren?

Jobbat, jobbat, jobbat, rest till Grekland och Marbella, tränat på finter för att kunna tunnla nyblivna morsan Minna Ramsell, hängt i diverse sommarstugor och njutit av att inte plugga.

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong?

Tror den kommer bli riktigt, riktigt rolig. Många duktiga nyförvärv, bättre motstånd att vänta sig och spel i nya arenan. Vi går naturligtvis för serieseger och vore trevligt att komma långt i DM denna säsong. Sirius hej!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Fysisk forward som jobbar hårt och aldrig ger upp. Ramlar titt som tätt och kan väl få in något mål här och där om jag har en bra dag.

Har du någon speciell rutin inför match?

Helt rutinlös faktiskt men laddar oftast upp tillsammans med syrran, hon brukar vara så nervös. Brakfrukost är ett måste det också.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Jag pluggar till personalvetare på Uppsala Universitet och påbörjar till hösten mitt tredje och sista år. Utöver det jobbar jag på H&M i Gränby Centrum och som HR-assistent på Nordax Bank i Vasastan, Stockholm.

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig?

Är en jävel på att baka. Fick bakförbud av mamma förut när jag bodde hemma för att jag hade maxat frysen full med massa kakor. Nu bor jag ensam och har en liten frys – så hojta till om ni vill ha hemkörning!

Vid bortamatcher – vilken är din favoritarena?

Borgen i Björklinge gör mig aldrig besviken. Vilken tur att vi är i samma serie i år också.

Hur ser du på att få spela i nya IFU arena?

Det ska bli väldigt spännande. Tror det kommer bli en succé!

Varför ska Uppsalapubliken komma och se Sirius Dam när säsongen kommer igång?

  1. För att Annelie Hult kommer slå assrekord från målburen (hon gjorde typ 5 st förra året)
  2. För att vi kommer göra allt för att inte förlora någon match
  3. För att vi behöver hjälp att fylla läktarna i nya arenan

Vem i laget kommer att plocka mest poäng under kommande säsong?

Jag tror att supernyförvärvet Sara Berggren kommer komma in med eld under fötterna och spruta in en hel del mål, så hon får min röst!

/Text: Niklas Tell, Foto: Eva Ohlström

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×