Försäsongsintervju – Daniel Stenlund

I slutet av förra säsongen vann han ”Youth player of the year” (ThorenGruppen Trophy) och nu hoppas han på slutspel. Läs vår intervju med Daniel ”Stenis” Stenlund.

Namn: Daniel Stenlund

Tröja nr: 10

Moderklubb: Livets Ords IF

Spelar med: Fatpipe Bow med Orc blad

Du gjorde ditt första mål för Sirius i SSL i december 2014. Vad tycker du själv att du har utvecklat mest under din tid i SSL?

Min fysik. Jag har blivit oerhört mycket snabbare, starkare och uthålligare. Sen har jag även jobbat mycket med ”head up” spelande som jag också har blivit mycket bättre på. Jag har även tränat mycket mer på att alltid ha fötterna igång och aldrig stå still på planen.

Hur har träningen under sommaren varit?

Träningen under sommaren har varit tuff och givande. Vi har blandat löpning med styrka – man känner att det gett resultat nu när serien snart startar.

Förutom träning – vad har du gjort under sommaren?

Då har jag varit i Mallis en vända och även i Prag. Utöver det har jag tagit det lugnt och varit med kompisar och tjejen.

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong?

Mina förhoppningar för säsongen är att vi ska få ihop laget och få allt och klicka i femmorna som vi inte lyckades med förra året. Sen är ju givetvis slutspel en förhoppning och därifrån kan allting hända.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

En spelskicklig, fysisk och fartfylld spelare.

Har du någon speciell rutin inför match?

Ja jo jag har en, inför varje match när man kommer ut från omklädningsrummet så springer man ju några ruscher från kortsidan till mitten. Då måste jag alltid klacka/sparka lite löst i sargen 3 gånger innan jag tar ruschen.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Vid sidan av innebandyn just nu är jag med tjejen, kompisar och tar det lugnt bara.

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig?

Jag är otroligt bra på Street Basket.

Vid bortamatcher – vilken är din favoritarena?

Falun Kurir. Jag vet inte varför men blir alltid lite extra taggad när vi spelar i den.

Hur ser du på att få spela i nya IFU arena?

Det är en grym arena som jag tror kan bli sjukt kul att spela i med mycket folk och bra tryck.

Varför ska Uppsalapubliken komma och se Sirius när säsongen kommer igång?

För att Uppsala är blåsvart och det kommer bli en sjukt häftig säsong från oss med en ny grym arena.

Vem i laget kommer att plocka mest poäng under kommande säsong?

Ouff den är svår. Många som gör poäng i laget men måste nog säga att Junior (Johan Eriksson) tar hem det. Han har sjukt bra skottvinkel, gör många mål och skjuter mycket i krysset.

// Om ThorenGruppen Trophy youth player of the year

I april 2016 delade utvecklings- och utbildningsföretaget ThorenGruppen tillsammans med FloorballZone.com och Oxdog för fjärde året i rad ut pris till två lovande innebandytalanger på dam- respektive herrsidan. Kriterierna är förutom skicklighet även att ha modet att våga gå sin egen väg, kraften att genomföra det och en stark passion för innebandyn. Daniel Stenlund vann priset på herrsidan med motiveringen:

”Daniel har redan i unga år matchvinnaregenskaper då han med mod och kraft gjort avgörande mål under flera SSL-matcher. Han har även spelat internationellt med bravur för svenska U19-landslaget och med sina allround-kvaliteter och passionerade spelstil så har han en spännande framtid som väntar”

Text & Foto: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×