Förlust mot de regerande svenska mästarna

Under söndagen spelade Sirius säsongens första träningsmatch. Tuffast tänkbara motståndet väntade, regerande svenska mästarna, Västerås SK.

En ny säsong har inletts för Sirius. En säsong med flera nya spelare som idag fick göra sin första match i den blåsvarta tröjan. Det är även en säsong med återvändare i form av Johan Jansson Hydling och Viktor Broberg. Det var ett och ett halvt år sedan Viktor senast spelade en match för Sirius. Då i kvalet när han och Andreas Eskhult anslöt sig till truppen för att rädda elitseriekontraktet.

 

I dagens match väntade inte Viktor med att visa varför han återvänt till bandy på elitnivå. I en jämn första halvlek, där hemmalaget Västerås gick in i paus med en 3-2 ledning, blev Viktor målskytt och var hyfsat nöjd trots att matchen i andra halvleken tillhörde Västerås SK som tillslut vann med 9-2.

 

– Bättre än vi trodde själva innan. Även om siffrorna blev lite stora, så hittade vi många positiva grejer i defensiven. I offensiven såg det också bra ut när vi hade boll. Emellanåt kunde vi snurra upp dem och hade fler lägen att göra fler mål på, säger anfallaren som hyllar det nya spelsystemet som tränaren Anders Carlsson har planterat in under sommaren.

 

– Vi spelar ett spel som går ut på att vi ska stå högre upp och åka mycket skridsko, vilket nog ingen är van vid att se Sirius göra. Jag gillar det starkt då jag vill att vi ska åka mycket skridskor och vara ett lag som orkar driva på. Det därför vi tränar så hårt, fortsätter Broberg.

 

Redan på onsdag är det dags för nästa träningsmatch. Sirius gästar Edsbyn, matchstart kl. 19:00.

 

Källa: UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×