Seger var i stort sett det enda som gällde ikväll för Sirius i kampen om att försöka undvika ett kval. Det blev seger också men vi fick vänta ända in på slutminuterna av ordinarie matchtid innan det absoluta matchavgörandet kom.
– Som jag sa till UNT så var det som en sten som släppte från bröstet. Målet var viktigt för matchens utgång och hela laget, men speciellt skönt för mig som inte gjort mål på ett par matcher. Jag har haft massvis med lägen men bara missat och jag hoppas verkligen att det här var vändningen, säger Tobias Andersson som i den 87:e matchminuten gav Sirius ledningen med 4-2.
Samtidigt som Sirius var i behov av dagens viktiga poäng så var det lika viktigt att serieledarna gjorde sitt jobb i matchen mot TB Västerås som spelades under söndagskvällen. Villa gjorde jobbet och vann komfortabelt med 8-3.
– Alla spelare, ledare och supportrar vet ju om tabelläget och vad som behövs göras för att undvika kvalspel. Vi vet att vi kan både vinna och förlora mot alla lag i den här serien och Gripen är inget lätt lag att möta. Vi visste att det skulle ta tid att brotta ner dem om det ens skulle gå. Nu gick det bra och jag tycker att vi får till vårt spel bra. Det var lite segt i första halvlek med den tuffa motvinden, men 5-2 tycker jag speglar matchen bra, även om vi hade bud på flera, säger Tobias Andersson.
Nu är det VM-uppehåll och efter det går Elitserien in i slutfasen av grundserien.
– Känslan är ju såklart bra just nu. Vi har allting i egna händer samtidigt som vi har två hemmamatcher kvar och det känns väldigt bra då vi vet att vi är starka hemma på Studan. Våra finska spelare kommer åka till VM i Sandviken och vi andra får träna på här i Uppsala under uppehållet. Men det känns väldigt bra att gå på två veckors uppehåll med den här känslan i kroppen, säger Tobias Andersson.
Sirius Bandy-Gripen BK 5-2 (3-1)
Elitserien, omgång 22
Hörnor: 6-7
Straffar: 0-0
Utvisningsminuter: 0-20
Publik: 905