Förklaringen till floppsäsongen

Sirius föll i den betydelselösa matchen mot Växjö vilket gör att laget blir tolva i tabellen. Dålig kontinuitet och en svag silly season är de största anledningarna till att Sirius missade slutspelet den här säsongen.

Kontraktet säkrades hemma mot Gävle GIK i den nästsista omgången. I serieepilogen orkade Sirius inte ladda om och man föll med klara siffror borta mot Växjö. 9–4 slutade matchen efter en rejäl urladdning från hemmalaget i den första perioden.

– Det är jätteskönt att säsongen är slut. Vi åkte hit väldigt oinspirerade och det syntes också på spelet. Luften gick ur spelarna när det blev klart med kontraktet i förra veckan, säger tränaren David Ahlmark.

Sirius har haft skade- och sjukdomsproblem i stort sett under hela säsongen. Detta i samband med att laget inte lyckades värva rätt typer av spelare under sommaren är huvudanledningarna till misslyckandet menar David Ahlmark.

– Det har varit mycket frånvaro och skador och vi har inte fått chansen att spela ihop laget. Redan innan säsongen började man känna vilket håll det här var på väg åt.

Tränaren blickar dock tillbaka på ett fåtal glädjeämnen. Ett av dessa är ynglingen Mattias Janssons insatser under säsongen. Ett annat är att laget lyckades slå både Linköping och Falun på bortaplan.

David Ahlmarks kontrakt med Sirius går ut efter den här säsongen. Tränaren själv hoppas på en fortsättning men än så länge är ingenting klart.

– Vi för en diskussion löpandes och vi får helt enkelt se vart det tar vägen.

Vad känner du måste till för att Sirius ska bli ett slutspelslag igen?

– Vi behöver få in vissa spelartyper och får vi det så kan vi få ihop ett riktigt fint lag. Vi behöver några till spelskickliga backar, någon spelskicklig center och en forward med lite mer spets.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×