Filip Rogic klar för Sirius Fotboll

Hemsidan_test2

Sirius Fotboll är överens med AIK om en övergång av mittfältaren Filip Rogic. Filip ansluter omedelbart till laget. Avtalet sträcker sig över säsongen 2024.

Filip Rogic kommer senast från AIK där han varit sedan sommaren 2020. Dessförinnan var han en sejour i Ryssland och han har även representerat en mängd olika klubbar i Sverige. Främst Örebro SK där han stod för 21 mål på 73 framträdanden åren 2017-2019. Nu blir det Uppsala och Sirius som nästa steg i karriären.

Filip Rogic, välkommen till Sirius. Vad var det som lockade med just Sirius och Uppsala?
– Jag hade ett bra snack med Daniel Bäckström från början, han var min tränare i Örebro, så vi kände varandra sedan förut. Sista åren har Sirius spelat en attraktiv fotboll och klubben vill framåt. Det känns helt rätt för mig att komma hit, så jag är väldigt glad.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Jag är väl en box till box-mittfältare. En central mittfältare som är helt okej offensivt, men också ganska allround som gör ett bra jobb defensivt och kan göra mål då och då. Jag hoppas att kunna bidra med både offensiva och defensiva kvaliteteter till laget. Sedan tror jag också att min rutin kan hjälpa de yngre spelarna att ta nästa kliv.

Hur ser den närmsta tiden ut, när ansluter du till laget?
– Jag börjar träna med laget imorgon, och sedan förhoppningsvis, om allt går som det ska, spelar jag i helgen.

Vad kan alla Siriussupportrar förvänta sig av dig?
– De kan förvänta sig att jag kommer göra allt för klubbmärket och att jag kommer göra allt för att vi ska vinna matcher. Det är därför jag är här. Vi ska framåt, och vi ska vinna matcherna – det är det som det handlar om.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi är glada att knyta till oss Filip. Vi är övertygade om att hans egenskaper och rutin kommer att bidra till att vi tar poäng, särskilt i matcher som står och väger. Förutom att vi får en duktig fotbollsspelare i Filip får vi även in en personlighet med ledaregenskaper i gruppen. Planen är att göra Filip spelklar så snart som möjligt och att han blir uttagningsbar till cupmatchen nu på söndag.

Fakta Filip Rogic:
Position
: Mittfält
Ålder: 28 (född 1993)
Moderklubb: Eskilstuna City.
Tidigare klubbar: Eskilstuna City, Östersunds FK, AFC United, Örebro SK, FK Orenburg, AIK.

Klicka här för att läsa en mer detaljerad spelarinformation om Filip Rogic på svenskfotboll.se

Hemsidan_FR
Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×