FANTASTISK LAGINSATS SÄKRADE 2 POÄNG

Posted at 18:00h in Nyheter by Sirius Redaktion

En på förhand tät tillställning mellan två lag kring slutspelsstrecket blev till slut en storseger för Sirius. En rakt igenom gedigen insats innebar 8-2 (3-1) i blåsvart favör.

Det var fantastiska förutsättningar för bandyspel när avslaget slogs vid 15.00 i lördags med minusgrader och klar himmel.

Sirius fick en smakstart på matchen med högt tempo och en ruskig effektivitet. Efter en kvart var ställningen 3-0 till hemmalaget efter att Kalle Mårtensson förvaltat två snygga lyft med lika snygga nedtagningar och Nisse Bergström hade satt dit en hörnretur.

En hörnvariant från Broberg gjorde sedan halvtidssiffrorna till 3-1.

Den andra halvleken var bara en par minuter gammal när Sirius fick en straff. Den förvaltades planenligt av Ted Bergström till 4-1.

Därefter tog Broberg över matchbilden under en period, och kunde reducera till 4-2. När gästerna i gult började kännas allt närmare ytterligare en reducering svarade Sirius upp med en dribblingsräd signerad Ted Haraldsson. Ted-kollegan Bergström kunde efter det fantastiska förarbetat svepa in 5-2.

Sedan var det bara blåsvart på planen och laget kunde spela ut hela sitt bandyregister. Slutsiffrorna blev 8-2, där Anton Andersson i kassen fick en assistpoäng efter ett utkast i slutminuterna som kapten Teemu Määttä förvaltade.

Noterbart är att Sirius just nu befinner sig på en sjunde plats i den jämna och haltande tabellen. Annan trevlig statistik är att Sirius har den bästa hörnstatistiken i Elitserien (14 procent) samt har gjort tredje flest mål i densamma (104).

På onsdag väntar nästa fajt mot en kollega vid slutspelsstrecket då Sirius åker ner till Vänersborg för ett möte med IFK.