Eskhult: Bättre än jag trodde

38-årige Andreas Eskhult har gjort sina första pass med Sirius – men någon comeback är inte aktuell. ”Träningsvärken börjar komma nu,” säger Siriusikonen.

Stjärnspäckade Bollnäs kommer till Uppsala i kväll och Andreas Eskhult kommer att se matchen från läktaren. Han har gjort två träningspass med laget.

– Jag har varit med och kört så mycket jag orkat. Det har varit bra tryck på träningarna, bra tempo och skärpt, säger han.

Träningsvärken kom krypande efter det första passet i måndags. Dessutom kände han av ryggen på måndagskvällen och i tisdags morse. Men överlag gick det bättre än vad han trodde.

– Jag var med på allt utom några poweråkningar. Det kändes bättre än vad jag trodde, mycket bättre än när jag gjorde comeback med Wattholma (WT Bandy) för ett par år sedan, säger Eskhult.

Men någon comeback är inte aktuell just nu.

– Om jag ska spela så måste jag känna att jag är riktigt bra och inte halvhyfsad. Just nu finns det andra som ska spela.

Tränaren Mats Söderman har alla spelare tillgängliga utom David Thorén, som dock har plockat ur stiften ur den skadade handen och tränade med U20-laget på tisdagen.

– Han kommer till oss på torsdag, sedan får vi se, säger Söderman.

Det finns dock ett frågetecken för Johan Hydling, som fick en smäll i huvudet mot Vänersborg senast. Han fullföljde matchen men fick huvudvärk dagen efter, men var med på tisdagens träning.

Att Andreas Eskhult är med på träningarna ser Söderman som mycket positivt.

– I första hand är Andreas en backup för framtiden om det skulle hända något. Han får känna efter själv när och om han är tillgänglig för spel. För oss och för spelarna är det inspirerande att han bara är med på träningarna.

Kvällens motståndare hade en relativt tung start på elitserien, men under den senaste tiden har laget radat upp bra insatser, som 6–2 mot Västerås.

– Jag har sagt hela tiden att Bollnäs kommer att spela SM-final när de väl får ihop det. Bollnäs kommer att vara som bäst under slutet av säsongen, säger Söderman.

Sirius har några bedrövliga insatser bakom sig, men i fredags var det betydligt bättre mot Vänersborg.

– Vi hittade tillbaka till spåret och där vi ska försöka stanna. Det handlar som vanligt om våran prestation, säger Mats Söderman som svar på frågan om Sirius har någon chans att ta poäng mot Bollnäs med spelare som Per Hellmyrs, Daniel Berlin, Andreas Westh, Christian Mickelsson och ett par etablerade finländare.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×