Esa Määttä ny huvudtränare: ”Han var vårt förstahandsval”

Det är nu klart att Esa Määttä blir Sirius Bandys nya huvudtränare: ”Han var vårt förstahandsval”, säger Sirius Bandys klubbchef Jimmy Helmersson.
Sirius Bandy kallade i dag till presskonferens för att presentera klubbens nya huvudtränare – Esa Määttä.

– Det är himla roligt, jag har länge önskat efter ett sånt här tillfälle att få komma och träna här i Sverige, säger Esa Määttä.

Det har varit en lång process med flera möten och samtal.

– Vi har jobbat för det här i ungefär två månader och som jag nämnde under presskonferensen så var Esa vårt första alternativ och då känns det så klart extra skönt att det är klart nu, säger Jimmy Helmersson.

Esa har en lång spelarkarriär bakom sig med bl.a. spel i IFK Kungälv där han var med och tog dem till semifinal 1987. Höjdpunkterna i hans spelarkarriär, enligt honom själv, var att få spela inför storpublik i Ryssland.

– Största minnena var när vi spelade i Ryssland, där var det häftigt. När vi var i Irkutsk 1986 så var det 30.000 på läktaren och minst lika många utanför arenan, säger Esa Määttä.

Hur Esa vill att Sirius ska spela är inget han vill gå in på just nu.

– Jag vill ta det med spelarna först. Jag tycker att spelarna har rätt att få veta först vilken typ av bandy jag vill spela, säger Esa Määttä.

Esa Määttä har en gedigen bandybakgrund. Som spelare har han spelat 85 landskamper för Finland, han har burit kaptensbindeln i landslaget, vunnit 3 FM-guld och utsetts till årets man i finsk bandy.

Som tränare har han vunnit 14 junior-FM-guld, han har utsetts till årets juniortränare två gånger, årets tränare två gånger, han har varit tränare för flera juniorlandslag och vunnit VM-guld (2013). Säsongen 2015/2016 vann han även FM-guld som tränare i Botnia-69.

– Han har ett otroligt stort engagemang som kommer märkas i föreningen, säger Jimmy Helmersson.

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×