En formkurva som pekar uppåt

”Vi har vuxit enormt under säsongen både spelmässigt och lagmässigt och visar att vi är ett lag att räkna med under våren.” Det säger Tobias ”Tuben” Svensson, huvudtränare för Sirius Innebandy Dam SSL.

Hej Tobias. Vad händer hos er i damlaget nu när det är uppehåll i SSL på grund av VM för landslaget i Bratislava?

Hej Niklas! Vi har kört en tyngre period med mycket löpning och styrka på schemat. Nu går vi över till mer innebandy inför matchen mot Telge. Sen har vi träningsmatch inplanerad nu på onsdag mot Bele Barkarby i IFU.

Kommer du att följa VM och hur tror du att det går? Några överraskningar?

Har jag inget att göra så kommer jag att se matcherna men inget jag planerar in i mitt schema för att följa – med undantag för finalen. Ett lag som verkligen kan överraska är Slovakien och jag skulle inte bli förvånad ifall de når hela vägen till semifinal.

Vem/vilka i laget skulle du vilja se i landslaget?

Hade gärna sett Klara Molin få chansen men tyvärr ställde skadan till det för henne. Sett till Jennifer Grälls höst så tycker jag spelmässigt att hon når upp i kvalitéerna för att konkurrera på allvar med Hjorting och Frisk.

Nästa match för er är Telge borta den 16 december. Har ni redan börjat tala om den, eller kommer det senare?

Vi har pratat om vikten att komma väl förbereda inför matchen men det spelmässiga och taktiska kommer vi applicera i veckan.

Efter senaste vinsten hemma mot Karlstad ligger ni på plats 7 i tabellen – hur skulle du vilja sammanfatta säsongen så här långt?

En tyngre start på säsongen som växlat till en formkurva som pekar uppåt. Vi har vuxit enormt under säsongen både spelmässigt och lagmässigt och visar att vi är ett lag att räkna med under våren. Vi har hittat en stabil grund där fokus har legat på försvarsspelet men vi har några steg till att vandra innan vi känner oss helt tillfreds.

Niklas Tell

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×